29 Aralık 2009 | Salı

İlk rüzgarda giderler

* 'Milli takımın başına yerli hoca gelsin' diyorlar ama ilk rüzgarda giderler, fırtınaya lüzum yok
* Sağlam ile Vural'ın dayanma gücüyle bugün adı geçen Trapattoni'nin dayanma gücü bir mi!

Mustafa Denizli, Galatasaray'dan, Beşiktaş'tan ya da Fener'den gönderildiği zaman oturup kenarda bekliyor. 'Milli takımdan, Galatasaray'dan, Beşiktaş ya da Fener'den 'haber gelsin' diye. Kenndisine de bin defa söyledim. Git, hatta ikinci ligden bir kulüp al, birinci lige getir ve başa güreştir. O zaman desinler ki 'Mustafa Denizli yaptı.' Hazır takımı babam da yönetir. Takımının altına imzanı atacaksın. 'Bu takım Mustafa Denizli'nin eseridir' denilsin. Sir Alf Ramsey niye dünyanın gelmiş geçmiş en büyük hocalarından bir tanesi? Üçüncü ligden aldı İpswich Town'u, birinci lige getirdi. Şampiyon yaptı, Şampiyon Kulüpler Kupası'na taşıdı, kupayı da aldı. Bu krediyle İngiliz Milli Takımı'nın başına geldi ve Dünya Şampiyonu yaptı. Şimdi böyle bir kariyere sahip bir Türk hocası bana göster bakalım. Mustafa Denizli İzmir'li... Niye Altay'ı, Göztepe'yi almıyor, birinci lige getirmiyor?

MEYDAN OKUYORUM
Spor Bakanı Faruk Özak diyor ki "Yerli olsun." Peki... Ertuğrul Sağlam, Yılmaz Vural'ın dayanma gücüyle bugün adı geçen Trapattoni'nin dayanma gücünü karşılaştır bakalım!.. İlk rüzgarda giderler, fırtınaya lüzum yok. Ertuğrul ve Yılmaz Vural ilk rüzgarda gider.

_<ı>Milli takım çok daha problemli görünüyor. Kulüp takımını çalıştıran hocaları eleştiren kadar, destekleyenler de oluyor. Ancak konu milli takım olunca, herkes büyük başarılar bekliyor.

İşte Rijkaard... Yaptığı her şey yanlış. Bu kadar palavra bir hoca Türkiye'ye gelmedi.

_<ı>Ama Rijkaard'ı eleştirenler kadar halen savunanlar da var.
Kredisi bitmiyor. Galatasaray'ı rezil etti, kadroyu darmadağın etti. Yaptığı her şey yanlış. İsteyen herkesle televizyonda tartışmaya hazırım. Adnan Polat, Haldun Üstünel dahil. Yürekleri varsa Adnan ile Haldun'un, beraber gelsinler karşıma... Antrenman yaptırmayı da bilmiyor, kadroya moral destek vermeyi de bilmiyor, seyrettiği maçı okuyamıyor, sahaya doğru takım çıkaramıyor, doğru değişiklikler yapamıyor. Yani bir antrenörün yapması gereken beş vasıf varsa, beşini de yanlış yapıyor. 'Hayır doğru yapıyor' desin bana Adnan Polat ya da Haldun Üstünel. Ben her hafta meydan okuyorum. Adam bir cevap vermez mi? İkisi de arkadaşım. Derler ki 'Hıncal böyle yazıyorsun ama yazılmamak kaydıyla sana cevap veriyoruz.' Onu bile yapmıyorlar! Çünkü haklı olduğumu biliyorlar. Ama tükürdüklerini yalayamıyorlar. Rijkaard'ın on para etmez olduğunu en iyi Haldun Üstünel biliyor şimdi. Ama 'Ben getirdim, nasıl göndereyim' diyordur, herhalde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor