30 Aralık 2009 | Çarşamba

Güzel seçilmiş

<ı>_Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maskotunun ardından 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığımız için hazırlanan, içinde top bulunan, yan çevrilmişlale şeklinde logo da tartışma konusu oldu. Siz nasıl buldunuz?
Türkiye Turizm Bakanlığı'nın ve Türkiye'nin simgesi lale yıllardan beri. Kim niye tartışıyor ki!.. Türkiye'den Hollanda'ya gitmiş, Hollandalılara kaptırmışız. O yetmiyor gibi bir de kendi aramızda tartışıyoruz. Dünyanın bütün logoları ve bütün simgeleri tartışılır. Neticede bu bir sanat eseri, sanat eserleri tartışmaya her zaman açıktır. Matematik gibi 'iki kere iki dört' diyemezsin. Kedi mi olmalıydı, kedi ise Van kedisi mi olmalıydı, Van kedisi böyle mi olmalıydı!.. Tartışabildiğin kadar tartış. 2016'nın logosu düşünce olarak hoş. Hem laleyi simgelemesi, hem de içindeki top ile futbolu simgelemesi bakımından... Ayrıca Avrupa Şampiyonası'na katılacak bütün ülkelerin renkleri var orada. Yani hiçbir Avrupa devleti 'Benim bu logoda rengim yok' diyemez. Finalistleri henüz belli olmadığı halde... Güzel seçilmiş, güzel düşünülmüş, hoş bir logo...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor