30 Aralık 2009 | Çarşamba

Sıkıntı ortada

* Hakan Şükür'den bu yana G.Saray'ın santrforu yok. Varsa paraları iyi bir santrfor alsınlar
* G.Saray'ın oyun kurucusu yok. En iyi kanat adamları G.Saray'da ama onlara top gitmiyor
* Böyle gitmez. İkinci yarıda çok tatsız olaylar olacak. Çünkü hakemlik müessesesine güven kayboldu

<ı>_Galatasaray'ın bir stoper, bir de forvet transfer edeceği açıklandı. Siz sarı-kırmızılı ekipte hangi bölgelerde eksiklik görüyorsunuz?
Galatasaray'ın forvete ihtiyacı yok, Galatasaray'ın santrfora ihtiyacı var. Çünkü Nonda da Milan Baros da Galatasaray'ın aradığı santrfor değil. Koyunun olmadığı yerdeki Abdurrahman Çelebiler bunlar!.. Hakan Şükür'den beri Galatasaray'ın santrforu yok. Varsa paraları iyi bir santrfor alsınlar. Galatasaray'ın stopere ihtiyacı yok.

_<ı>Emre Aşık orada duruyor ama kimse yüzüne bakmıyor!
Emre Aşık var, Emre Güngör var. Galatasaray'ın A2 takımında yetenekli savunma oyuncuları var. Galatasaray'ın stopere ihtiyacı yok. Galatasaray illa stoper alacaksa Popescu gibi geriden oyun kuracak bir stoper alması gerekiyor. O da yok. Geriden oyun kuracak adamın olmadığı zaman orta sahada oyun kuracak adam lazım. Galatasaray'ın orta sahada oyun kurucusu yok, asıl sıkıntısı orada... Oyun kurucu olarak Arda oynuyor, vekaleten... Eldeki mevcut içinde orada oynayacak adamlardan en iyisi Kewell... Kewell'ı bir türlü orada oynatmayı akıl edemiyor Rijkaard!.. Galatasaray orta sahada kazmalarla sahaya çıkıyor. Geriden oyun kuramıyor, orta sahasında oyun kuracak adam yok, Türkiye'nin en iyi kanat adamları Galatasaray'da o kanat adamlarına top gitmiyor. O kanat adamlarına top gittiği zaman da o kanat adamlarının pasını değerlendirecek santrfor yok ortada. Yani Galatasaray'ın ihtiyacı olan şey oyun kurucu ve santrfor. Bunlar da dünya pazarındaki en pahalı futbolcular. Galatasaray'da o para var mı? Yok. Göz boyamak için transfer yapacaklarsa yapmasınlar.

GİTMELERİ FAYDALI OLUR
_<ı>Fenerbahçe'de Carlos gitti, Önder ve Kazım'ın durumları ise belirsizliğini koruyor. Yönetim ile Daum farklı tellerden çalıyor. Bu oyuncularla ilgili nasıl bir karar alınmalı?
Onlar kangren olmuş yara!.. Kalırsa da hep başları belada olacak. Gitmelerinde fayda var. Şu anda giderlerse para da ederler. O parayla Fenerbahçe yerlerine başkalarını da alır.

_ <ı>Hakemler sezon boyunca konuşuldu, konuşulmaya da devam edecek gibi görünüyor. Ancak ne Oğuz Sarvan, ne de Mahmut Özgener hakemler ve maçlarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili
<ı>konuşmuyor. Bu konuda nasıl bir çözüm yolu bulacağız?
Böyle gitmez... İkinci yarıda çok tatsız ve çok tehlikeli olaylar olacak. Çünkü hakem müessesesine güven kayboldu. Balık baştan kokuyor. Türkiye'de hiçbir kulüp Oğuz Sarvan'a güvenmiyor, hiçbir seyirci güvenmiyor, hiçbir yazar güvenmiyor ve Oğuz Sarvan hakemleri meydanda bırakıyor. Hiçbir hakemine sahip çıkmıyor. Kulüplerin ve medyanın ağır eleştirileri karşısında...

_<ı>Selçuk Dereli'nin hakemliği bırakmasını nasıl karşılıyorsunuz?
Selçuk Dereli'ye Aziz Yıldırım ağır hakaretler etti ve Selçuk Dereli'yi kimse savunmayınca Selçuk Dereli kendi haklarını mahkemede savunmak zorunda kaldı ve mahkemeyi kazandı. Mahkemeyi kazanınca da Fenerbahçe Kulübü başkanını mahkemeye verip, dava kazanan hakem durumuna geldi. Aziz Yıldırım, biliyorsun 'Fenerbahçe demek ben demektir. Beni mahkemeye veren Fenerbahçe'yi vermiş demektir' diyor. Fenerbahçe'yi mahkemeye veren hakemin Türkiye'de yaşamaya hakkı olur mu? Bu sorunun cevabını Mahmut Özgener de Oğuz Sarvan da veremediler. Arkadan FIFA listesinde olması beklenirken, Cüneyt Çakır seçilince ve Cüneyt ile Selçuk'un arasının açık olduğunu herkes biliyor, bastı istifayı, gitti.

HAKEMLERİN SAHİBİ YOK
Arkasından Mahmut Özgener'in bir açıklaması oldu mu? Arkasından Oğuz Sarvan'ın bir açıklaması oldu mu? Bunlar ölüm sessizliği içindeler... Bu da Selçuk'un ne kadar doğru bir karar aldığını ortaya koyuyor. Türkiye'de hakemin sahibi yok.

_<ı>Bir yıl daha sona eriyor, geriye baktığınızda 2009 yılını hangi spor olayı ile anacaksınız? ...

-

_<ı>Usain Bolt çok konuşuldu. Benim aklıma gelen... Dereceleri insanüstü bulundu.
Usain Bolt, 2009'da benim için yeni bir şey yapabilirdi. 400 metrede yapabilirdi. Orada yapsaydı gelirdi aklıma... Şöyle bir gözden geçiriyorum; yüzmeyi, tenisi, atletizmi... Hatırlamıyorsan zaten 'yok' demektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor