06 Ocak 2010 | Çarşamba

Şener beni ikna etsin!

<ı>_ 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemeye aday olan Futbol Federasyonu'nun Şükrü Saracoğlu ve Hüseyin Avni Aker'i statlar arasına almaması tepki çekti. Federasyon yanlış seçimler mi yaptı? <ı>
Trabzon kıyameti koparıyor: 'Efendim biz 4. büyüğüz. Trabzon niye aday şehirler arasında yok.' Tam bu tartışmalar yapılırken geçen hafta, Sunay Akın beni ziyarete gelmişti. Sunay Akın, Trabzonlu, Trabzon'un has çocuğu, Trabzon'un en büyük savunucusu... Tartışmaları duyunca güldü. "Hangi otelde kalacak gelenler" dedi. Trabzon'un 'aday şehirler arasına alınması' demek, oraya 4 ülke takımının gitmesi' demek. 4 takım, 30 kişilik kafilelerden oluşmuyor, 10'ar bine varabilecek seyirci de arkalarından gelecek. "O 4 takımın seyircileri Trabzon'da hangi otelde kalacak" dedi Sunay Akın. Yani Trabzon'un şehir nüfusunu aşan bir nüfus gelecek Trabzon'a... Trabzon'a bir Trabzon daha eklenecek. Mevcut kadar yatağa ihtiyaç var. Hangi otelde kalacak? 'Efendim 2016'ya kadar o oteller yapılır.' Peki şampiyona bitti, o otelleri ne yapacaklar? Trabzon'a bir Trabzon daha eklenmişken... Güneydoğu'dan göç mü yapılacak Trabzon'a!.. Ayrıca Trabzon orta boy kent bile değil! İçinde holiganları olan, sabahlara kadar kafayı çeken taraftarlar da gelecek. Avrupa Şampiyonalarını göz önüne getirin!.. Almanya'da ben yaşadım. Hangi organizasyonla bu binlerce kafayı bulmuş holiganı kontrol edeceksin. Diyelim otel buldun, sokakları nasıl kontrol edeceksin? Bunları üst üste koyduğun zaman böyle hayali haritalar yapıp, 'Türkiye'yi bölüyorlar, yok bilmem ne ediyorlar', 'Trabzon 4. büyük, niye Trabzon aday şehirler arasında yok' lafları palavra. Bunların dünyadan haberleri yok. Laf ola konuşuyorlar. Sadri Şener bu işleri bilen adam; gelsin bana bir anlatsın bakalım, arkadaşım da... Diyelim ki çekilen kurada, Trabzon'un ağırlayacağı gruba Almanya, Danimarka, Sırbistan ve Bulgaristan düştü. Hadi bakalım, yerleştirsin! Bunları Trabzon'a yerleştirsin ve güvenliklerini sağlasın! O beni ikna ederse ben Mahmut Özgener'i ikna edeceğime söz veriyorum!..

BİR KİŞİ OKUDU MU!
_<ı>Şükrü Saracoğlu için neler söyleyeceksiniz?
UEFA'nın Avrupa Şampiyonası için bir güvenlik yönetmeliği var. Bu güvenlik yönetmeliğini Türkiye Cumhuriyeti'nde okumuş bir kişi varsa parmağını kaldırsın; 'Ben okudum. Hıncal Uluç iftira atıyor' desin. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil buna, bütün Fenerbahçe muhabirleri dahil buna, bütün Fenerbahçe yazarları dahil buna, bütün gazete spor müdürleri, televizyon spor müdürleri dahil buna... 'Ben Avrupa Şampiyonası, UEFA güvenlik yönetmeliğini okudum' diyen bir kişi çıksın... Bu yönetmeliği okusalar tartışmam zaten... O kadar açık, o kadar net ki... UEFA'nın istediği güvenlik koşulları Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yok.

_<ı>'Bu anlamda Kadıköy'de, UEFA Finali oynanması bir lütuftu' diyebilir miyiz?
UEFA Kupası Finali, Şenes Erzik'in çok usta ayarlamaları sonucunda Türkiye'ye verildi ve oraya iki tane kulübün taraftarları geleceği için kontrol nispeten çok daha kolaydı. Ama bir İspanyaİtalya maçının taraftarlarını Saracoğlu Stadı'nda kontrol et bakalım!.. Nasıl ediyorsun!.. UEFA üç kontrol şeridi istiyor. Fenerbahçe stadındaki Fenerium'un kapısıyla, otobanın arası 1.5 metre. 'O araya üç kontrol şeridi koyacaksın' diyor. Yaşadım ben, bire bir, biliyorum. Birinci şeritte; biletini gösterip geçiyorsun, 20 metre gidiyorsun. İkinci şeritte arama var, elektronik, gerekirse el ile... Üçüncü şerit; senin kapıların önüne yığılmanı önlemek için, sadece o kapının bileti olanlar o kapıya gidiyorlar. Hadi bunları Şükrü Saracoğlu Stadı'nda uygula bakalım. Koy açık tribünün arkasına, Bağdat Caddesi tarafındaki tribünün arkasına!.. Nereye koyacaksın!.. Otoban tarafına koy bakalım, nereye koyacaksın!.. Kapalı ve numaralının arkasında zaten yer yok, oralar dolu. UEFA yürüyerek gelinmesini istiyor. Kontrol şeritlerinden yürüyerek geçmen lazım. İki tane giriş noktası var Kadıköy'de. Biri Bağdat Caddesi, biri otoban!.. Fizik olarak üç şerit koyamazsın. Diyelim bu yolları trafiğe kapadın, Kadıköy'e giriş çıkışı yasakladın yine de fizik olarak o üçer şeridi koyacak yerin yok!.. Çünkü Bağdat Caddesi de dar bir cadde, otoban da dar!.. Şimdi bütün bunlar meydandayken "Efendim Şükrü Saracoğlu niye alınmıyor, Hüseyin Avni Aker niye alınmıyor" demek komik. Komik oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor