14 Nisan 2010 | Çarşamba

Fener şampiyon

* Derbide Beşiktaş'ın puan alma şansı az. Çünkü hem kadroları zaten çok zayıf hem de bir yığın sakatları var. Denizli nasıl bir kadro çıkaracak doğrusu merak ediyorum...
* Gözümün önündeki tabloda Fenerbahçe şampiyon. Bursa da sus payı olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidecek gibi görünüyor. İnşallah yanılıyorumdur
* Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'yi geçti. Çünkü Galatasaray'ın başarılarını yaşayan 1990 kuşağı çocuklar büyüyüp artık anketlerde oy kullanacak yaşa geldiler...

_A&G araştırma şirketinin yaptığı son ankette en çok taraftar yüzde 33.8 ile Galatasaray'da çıktı. Onu Fenerbahçe yüzde 26.6 ve Beşiktaş 18'le takip ediyor. Taraftar sayısında Galatasaray geçmiş olabilir mi? Bu sonucu neye bağlıyorsunuz?

Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'yi geçti. Bu geçiş 1990-2000 yılları arasındaki 5 ve 7 yaşında olan çocuklar, yani ne olup bittiğini biraz anlamaya başlayan bu çocukların hepsi Galatasaray'ı şampiyon gördü. Sonra 10 yaşlarına geldiklerinde de Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonu, Süper Kupa Şampiyonu olduğunu gördüler. Şimdi o çocuklar 17 yaşında. Anketlere cevap veren kesimde onlar var. İşte o 1990 nesli anketlere cevap verecek yaşa geldiği içindir ki Galatasaray önde görülüyor.

PUANLARI UÇTU
_Bu arada anketlerde en çok kızılan takımın Fenerbahçe olduğu ortaya çıkmış. Kendi taraftarı herhalde Fenerbahçe'ye kızıyormuş!
Kendi taraftarları değil! Ali Şen ve Aziz Yıldırım'dan sonra, bu iki başkanın yanlış davranışları nedeniyle Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe'nin maçı olmamasına rağmen aleyhine küfürler ediliyor. Türkiye'nin bütün statlarında yapılıyor bu. Gerçekten eskiden yıllar yılı Türkiye'de bir fair-play vardı. Ben içinde büyüdüm. Ama ne zaman ki önce Ali Şen sonra Aziz Yıldırım düşman sözcüğünü futbol literatürüne koydular o zaman iş çığrından çıktı. Fenerbahçe düşmanları! Fenerbahçe düşmanları diye diye! Aslında Fenerbahçe düşmanları dedikleri kendileri. Kendilerini Fenerbahçe ile özdeşleştirip bize yönelik eleştiriler Fenerbahçe'yi eleştirmektir, bunlar da eleştiri değil düşmanlıktır demeye getirdiler. Bunun üzerine bütün Türkiye'de Fenerbahçe tepki gördü.

_Şampiyonluk mücadelesi yapan Beşiktaş, Trabzonspor maçında çok önemli 2 puanı bıraktı. Bu maç sonrası Egemen'in topa eli değdi değmedi, penaltı oldu olmadı tartışması vardı!
- Tartışması yok. Penaltı olduğu kesin. Kimse bunun aksini söylemesin. Son haftalarda puan cetvelindeki müthiş mücadele tablosu ortaya çıktığında söylemiştim; 'Yeter ki hakem hataları olmasın!' Ama görüyoruz ki şu anda puan cetvelinin tepesini hakem hataları çok fena etkiledi. Geçen hafta Fenerbahçe'nin net ofsayt pozisyonundan attığı gol iki puan kazandırdı Fenerbahçe'ye. Bursa'nın ilk golü ofsayt, ikinci golü de penaltı yoktu. Bursa iki puanı hakemlerle kazandı. Bu hafta Beşiktaş dakikası 92, o penaltının. Atılacak ve bitecek maç. 2. dakikadaki penaltıyla 'maçı kazandım' diyemezsin. Ama 92'deki penaltıyla kazanırsın! İki puan kaybetti mi Beşiktaş, hakem hatasıyla! Şimdi Bursa'dan ve Fenerbahçe'den ikişer puan çıkarın, Beşiktaş'a iki puan ekleyin. Çok farklı bir puan cetveli ortaya çıkar. Şimdi Beşiktaş'ın hakem hataları yüzünden Fenerbahçe ile Bursaspor ile arası 4 puan açıldı. Futbol hataları yüzünden değil, hakemlerin yanlış kararları yüzünden Bursa ve Fenerbahçe, Beşiktaş'tan 4 puan önde. Böyle bir durumda ligin sonunda 4 puanlık hakem hatası şampiyonu da değiştirir, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takımı da. Aşağıda neler oluyor bilmiyoruz. Düşme hattını televizyon vermediği için! Yukarıdakileri televizyondan izliyoruz. Şimdi bu kadar hakem hataları yapılıyorsa ve bu hakem hataları Fenerbahçe'nin ve Bursa'nın lehine yapılıyorsa ve federasyon başkanının Fenerbahçeli ve o federasyonun en etkili üyelerinden birisi Bursalı olduğu biliniyorsa Beşiktaş da itiraz etmekte haklı duruma gelirler.

_ Beşiktaşlı Mete Düren, 'Hakemlerin odasını basan kazanıyor' dedi. Üstelik bu kaçıncı basması? Ama netice ne oluyor?
Hakem Fenerbahçe'nin ofsaytını görmüyor, Bursa'nın ofsaytını görmüyor, Beşiktaş'ın da penaltısını görmüyor!

_Bursaspor'un G.Birliği önünde puan kaybını nasıl görüyorsunuz? Bursa heyecanını mı kaybetti?
Bursa özellikle ikinci yarıda iyi futbol oynadı. Çok da pozisyona girdi. Çok da önemli goller kaçırdı. G.Birliği maçını kazanabilirdi. Kolay değil, bir Anadolu takımı olarak şampiyonluk stresine girmek ve bu strese tahammül edip o maçları kaldırmak hiç de kolay değil. Ama kazanabilirlerdi de!

FUTBOL ADINA KÖTÜ
Dediğim gibi hakem hataları çok fazla midemi bulandırıyor. Onun için futbol değerlendirmeleri benim için çok havada kalıyor. Gözümün önündeki tabloda Fenerbahçe şampiyon. Bursaspor da sus payı olarak Şampiyonlar Ligi'ne gidecek gibi görünüyor. Bunu söylemek çok ayıp ve yanlış bir şey ama görünen tablo bu. İnşallah yanılıyorumdur. Çünkü bu futbol adına iyi bir şey değil.

_Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi şampiyonluğu belirleyici bir kırılma noktası olacak mı? Yoksa ligin sonuna kadar belirsizlik sürecek mi?
Beşiktaş'ın kadrosu zaten çok zayıf, bir yığın da sakatı var. Yani Denizli nasıl bir kadroyla çıkacak ve nasıl oynayacaklar doğrusu çok merak ediyorum. Bir de artık hakem unsurunu da ben mutlaka maçın içine koyuyorum. Beşiktaş'ın bu karşılaşmada puan alma şansı çok az.

ALDIĞI KARAR DOĞRU
_Mustafa Denizli ile Beşiktaş yeniden sözleşme imzaladı. Sizce Beşiktaş ile Mustafa Denizli yeni sezonda da yola devam etmeli miydi?
Mustafa Denizli'nin yaptığı doğru. Beşiktaş'ın başında kalıp orada devamlılık sağlaması doğru bir hareket. Çünkü Mustafa Denizli'nin kafasında açık olarak Beşiktaş'tan sonra Milli Takım vardı. Milli Takım'a Hiddink gelince o kapı kapandı. Gideceği başka yer yok. Denizli çünkü bu yaştan sonra küçük bir takım alıp onunla başarıya gitme çabasını gösterecek durumda olmadığını biliyor. Bu fırsat zamanında elinde vardı. Çok iyi eline geçti ve çok iyi de kullandı. Almanya'da Aachen, Türkiye'de Kocaelispor ile ama arkasını getiremedi. Çünkü tembel Mustafa Denizli. Onu da biliyor. Kişi noksanını bilmesi gibi irfan olmaz. Onun için şimdi milli takımdan ümidini kesince 'ben artık gittiği kadar Beşiktaş'ta devam edeyim' diyor. Fena para da değil aldığı. 4 milyon euro'yu senede kim kaybetmiş ki Mustafa Denizli bulsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor