05 Mayıs 2010 | Çarşamba

Dalga geçiyor

* Futbolcuları öldüren Rijkaard, her hafta ayıp üstüne ayıp yapıyor. Adam utanmadan "Kadrom eksikti" diyor
* Kimseden çıt çıkmıyor. 40 yıllık arkadaşım Polat'ı tanıyamıyorum. Birisi gelmiş, Polat'ın ruhunu ele geçirmiş
* G.Saray'ın kurtuluşu olağanüstü kongreye gitmek. İmza toplanması gerekiyor. Kim gelirse gelsin, bundan daha kötü olmaz

_Belediye maçı sonrası Rijkaard, başarısızlığı kadrosunun yetersiz olmasına bağladı ve daha iyi oyuncular istedi. Türkiye'nin en pahalı kadrosuna sahip olan Galatasaray yanlış tercihler mi yaptı?
Rijkaard, her hafta ayıp üstüne ayıp yapıyor. Adnan Polat ve Haldun Üstünel'de idareci lafının i'si varsa eğer Rijkaard'ın ağzının payını verirlerdi. Adam utanmadan "Kadrom eksikti" diyor. Utanmadan... Rijkaard'a sezon başında verilen kadrodan iki tane Galatasaray yaparım biri birinci, biri ikinci olur. Sen o kadroyu darmadağın etmişsin, sen o kadroyu öldürmüşsün, sen o kadroyu bitirmişsin, takımda 'arkadaşlık' diye bir şey kalmamış, takım ruhu kalmamış, futbolcuların hiçbirisi ortalarda kalmamış... Sezon açıldığında Türk Milli Takımı'nın iki esas stoperi ve iki yedeği Galatasaray'da; asılları ve yedekleri ile... Bugün Rijkaard, Neill'in yanına stoper arıyor. Öbür dört stoperi öldürdü çünkü. Brezilya Milli Takımı'nda esamesi okunmayan Alex, Fenerbahçe'ye şampiyonluğu getiren adam rolünü oynuyor şimdi, Brezilya Milli Takımı'nda takır takır oynayan Elano, Galatasaray'da 90 dakikayı tamamlayamıyor. Elano'yu öldürdü.

ŞİRKET Mİ AÇACAK?
Türkiye'de şu anda uluslararası platformda oynayacak bir futbolcu var; Arda... Arda'yı öldürdü. Keita'yı öldürdü. Jo... Rusya'daki futbolunu hatırlayın. Hepimiz seyrettiğimizde 'Ruslar bu adamları buluyorlar da biz niye bulamıyoruz' diye kıyameti koparmıştık.' Ne yaptı Türkiye'de!.. Nonda gibi 10 para etmez adamı aratıyor. Kabahat Jo'da mı, onu hazırlayamayanlarda mı? Galatasaray'ın sezon başındaki kadrosuna yüz üzerinden puan versek, bugün yüz puanlık bir kişi var mı takımda? Hepsi geriledi. Sen takım ruhunu veremiyorsun, takım arkadaşlığını veremiyorsun, bütün adamlarını geriye çekiyorsun, en büyük yıldızlarını çökertiyorsun, ondan sonra da her maçta itham edecek birisini buluyorsun. Şimdi de Haldun ile Adnan Polat'ı itham ediyor. 'Yanlış adam transfer ettiler' diye. Ama bu Haldun ile bu Adnan Polat'a müstahak. Adam kendini kurtarmak için, Galatasaray'da kendisinden başka herkesi itham etti. Açın her maçtan sonra birini aslanların önüne attı. 'Bir maçı Arda kaybetti, bir maçı Elano kaybetti, bir maçı Keita kaybetti.' Takım seçmeyi bilmiyor, takım yapmayı bilmiyor, kenardan takımı yönetmeyi bilmiyor, neyi bildiği belli değil ve Adnan Polat bu adamı niye tutuyor, belli değil. Adnan Polat, Ege Seramik'i kurduğu zaman ben oradaydım. Avrupa'ya ihraç yapmak üzere bir açılım yaptılar, Aachen'da... Gazeteler, televizyonlar geldi. Jupp Derwall oradaydı. Derwall'in de küçük bir hissesi vardı. Derwall için geldi medya. Adnan Polat'ın kurduğu şirketi Avrupa'da kim tanır!.. Şimdi diyorum; acaba Adnan Polat, Rijkaard ile de bir şirket mi kuracak da onu bu kadar savunuyor. Galatasaray'a bu kadar yara veren, Galatasaray'ı bu kadar hırpalayan, Galatasaray'ı bu kadar yok eden bir adam daha düne kadar 'transferin dahi çocuğu' denilen Haldun Üstünel'i yerin dibine sokuyor, Adnan Polat'ı yerin dibine sokuyor, çıt yok Galatasaray'da. Çıt yok.

_Rijkaard, geçen sezon Galatasaray'ın beşinci olduğunu hatırlattı ve üçüncülüğün başarı kabul edilebileceğini savundu. Galatasaray hedef küçültmüş görünüyor!
Büyük başarısı bu!.. İnsanda utanma olmazsa her şeyi söyler. Ama buna cevap vermesi gereken kişi kim? Daha üç gün evvel "Birincilikten başka her sonuç başarısızlık" diyen Adnan Polat. "Beşincilikten, üçüncülüğe getirdim" lafı 'Adnan Polat ile dalga geçmek' demek. Adam kulübün başkanı ile dalga geçiyor. Adnan Polat'tan yine ses yok. Ben 40 yıllık arkadaşımı hakikaten tanıyamıyorum. Adnan Polat'ı tanıyamaz oldum. Birisi gelmiş, Adnan Polat'ın ruhunu ele geçirmiş. Bu kulübün kongresinde Galatasaray'ı sevenler varsa, derhal ve derhal imza toplamaya başlasınlar. Bunu her hafta söylüyorum. Bu Adnanlardan Galatasaray'ı kurtarmak için olağanüstü kongre toplanmalı. Kim gelirse gelsin. Adnan Öztürk; gelsin arkadaş. Çünkü bunlardan kötüsü olmaz. Kendilerine hakaret edene dahi cevap vermiyorlar. Bu Adnan Polat kardeşim hiç utanmadan, hiç sıkılmadan, gazetelerde okuyorum üç gün evvel diyor ki, "Arda benim kaptanımdır. Kimseye laf söyletmem." Adnan Polat kardeşim; Arda'yı perişan eden lafı sen söyledin! Galatasaray'ın kapalı tribünü, Fenerbahçelilerin dahi yapmayacağı bir aşağılık tezahürat ile Arda'yı bitirdi. Özel hayatıyla ilgili. Arda'ya karşı Fenerbahçeliler bu kadar ağırına tenezzül etmezler. Bunu yapan Galatasaray tribünü! Ertesi gün Adnan Polat, o tribüne 'yalakalık olsun' diye "Taraftar haklıdır, bizi uyardı" dedi ve Arda'yı bitirdi. Şimdi üç gün evvel okuyorum gazetede, hiç utanma, sıkılma yok, "Ben Arda'ya laf söyletmem" diyor. Yok ya!.. Bitirdin Arda'yı!.. Ölüsüne söyleseler ne olacak, söylemeseler ne olacak ve ben o Arda'nın aklına şaşayım hâlâ "Galatasaray'da kalacağım" falan diyor. Bitti. Derhal menajerine talimatını versin ve gitsin Türkiye'den. Aklı varsa... Çünkü Arda o gün bugün gösterdi ki psikolojik olarak, böyle bir yükü taşıyacak güçte değil. Arda hemen hırpalanıyor, hemen kaybediyor, hemen ağlamaya başlıyor. Galatasaray'ın en neşeli, hatta neşe kaynağı, etrafını coşturan adamının, iki aydır, yüzünden düşen bin parça. O Arda gitti, başka bir Arda geldi. Ben Arda'nın bu kadar zavallı olduğunu düşünemezdim. Arda'yı 'Galatasaray'a kaptan olsun' diye ben önerdim biliyorsun. Dilim kopsaydı da önermeseydim. Meğer dünyanın en hassas insanlarından biriymiş. O neşesi onun maskesiymiş. Bir kapalı tribünün saldırısında Arda bitti. Onun için Arda'nın artık Türkiye'de de Galatasaray'da da yeri yok. Futbolcu değerini sıfırlamak istemiyorsa, Servet'in, Elano'nun, Galatasaray'a gelen diğer yıldızların durumuna düşmek istemiyorsa gitsin.

ARDA'NIN GÜCÜ YOK
Çünkü çocuğun Galatasaraylı olduğunu biliyorum. Emre (Belözoğlu) gibi değil o. Başka bir Türk kulübünde aynı hırsla oynayamaz. Onun için hemen yabancı bir takıma gitmeli. Bu Adnan Polat'a güvenemez, bu Rijkaard'a güvenemez, bu Adnan Sezgin'e hiç güvenemez. Güvenmediği yerde de bu güçsüz Arda ayakta kalamaz. Arda'nın gücü yok. Gösterdi bunu çünkü. Arda'nın kurtuluşu gitmek. Galatasaray'ın kurtuluşu da olağanüstü kongreye gitmek. Başka çözüm yolu görmüyorum.








Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor