06 Mayıs 2010 | Perşembe

Sercan niye oynamadı

_Fenerbahçe'nin takipçisi Bursa da Kayseri engelini fazla zorlanmadan geçti ve şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Bursa ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Şimdi orada önemli konu Sercan'ın, yani Türkiye'nin en iyi santrforunun bu kadar kritik bir maçta ilk 11'de başlamaması. 'Ertuğrul Sağlam, niye Sercan ile maça başlamadı' sorusunun cevabı, Türk spor basınında yok. İşte bu da Türk spor basınının başka bir yüz karası!
Galatasaray olsaydı, yer yerinden oynardı yine. Çünkü Sercan, Galatasaray-Bursa maçında akla hayale gelmez goller kaçırdı.
Ben de sana geçen hafta, "Kasımpaşalı Yekta'nın, Bursasporlu Sercan'ın temmuzda kimlerle masaya oturacağına bakalım.
Ondan sonra konuşuruz" dedim.
Ertuğrul Sağlam, temmuzu beklemeden Sercan'ı kenarda oturttu. Bunları değerlendirmiyorsa Türk spor basını, banane Bursa maçından.
Golü kim atmış, nasıl yenmişler...
Bunlardan banane. 'Sercan'ı niye yedek oturttun Ertuğrul Sağlam?
Galatasaray maçında golleri kaçırdığı için mi, formsuz olduğu için mi? Yoksa şüphelendiğin için mi?' sorusunu soracaksın, araştıracaksın.
Gazetecilik bu. En canavar muhabirini Bursa'ya göndereceksin.
Bir tane gazetede var mıydı; Sercan'ın ilk 11'de oynamamasının nedeni!..

_Bank Asya'da Karabük çıkmayı garantiledi ama ikincilik için büyük bir çekişme yaşanıyor. Buca, haftalardır ayağına gelen fırsatı kullanamıyor.

Buca'ya inanamıyorum. 4 haftadır çok rahat kazanacağı 4 maçtan birisini kazansa tamamdı. Üst üste 4 haftadır maç kazanamıyor.
Nazar değdi Buca'ya... Yukarı gelecek takım 'Altay mı, Karşıyaka mı, hatta Göztepe mi' derken hiç kimsenin aklına getirmediği Buca birden bire ortaya çıktı... 'Süper Lig'e çıktı, röportajlar, manşetler' derken o gün bugündür Buca maç kazanamıyor.

_Süper Lig deneyimi olan Çanakkale Dardanel ile Kocaeli küme düştü, Çaykur Rize de stresli günler yaşıyor. Bu takımlar futbolumuzdaki çarpıklığı da bir nevi gözler önüne seriyor.

Köklü kulüp falan yok. Futbol çok pahalı bir oyun. Bu büyük paraları ya yerel belediyeler ödüyor ya da orada bir zengin çıkıp finanse ediyor.
Şimdi bedeller zenginlerin karşılayacağı miktarı aştı. Belediyelerden destek alınırsa bir şeyler oluyor. Belediyelerin destek olmasında da ipin ucu kaçtığı için siyasal baskılar başladı. 'Belediyeler bu işe karışmasın' diye. Para yok. Bütün bu Anadolu kulüpleri İddaa'dan gelen parayla dönüyor.

VERMEK İSTEMİYORLAR
_2016 Avrupa Şampiyonası finallerinin Ramazan ayına denk gelmesi adaylığımızı olumsuz etkiler mi? Bu konuda diğer adayların ciddi lobi faaliyetleri olduğunu duyuyoruz.

Ramazan'dan onlara neymiş!.. Ne zaman oynanıyor maçlar? İftar saatinde mi?
Biz, onlar Dünya Şampiyonası yaparken, 'Vay sizin Paskalyanız, Noeliniz, bilmem neyiniz' diyor muyuz!.. O iş başka, bu
iş başka. Ama adamlar Türkiye'ye vermemek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor