08 Haziran 2010 | Salı

İpler Şardan'da

Galatasaray Başkanı Polat, kulüp dergisindeki yazısında 'şube sorumlularını kaldıracaklarını, tüm branşların tek elde toplanacağını' açıkladı. Bu kararı nasıl yorumluyorsunuz? Galatasaray'ın şifresini çözdüm. Yiğit Şardan ile Hürriyet gazetesinde bir söyleşi vardı ben Kıbrıs'tayken... Bütün iplerin Yiğit Şardan'ın elinde olduğu ortaya çıktı. Yiğit Şardan, ben gayet yakından biliyorum, tribünleri de yöneten bir güç Galatasaray'da ve liseli. Adnan Polat'a hem tribünden hem liseden destek sağlama gücüne sahip biri. Adnan Polat da ona teslim olmuş. Kesin.
Rijkaard'ın bu sene kalmasının arkasındaki güç açık seçik Yiğit Şardan. Kapalı tribünlerin Arda'ya sövüp, Rijkaard'a destek vermesinin arkasındaki adam Yiğit Şardan. Takımı darmadağın etme pahasına, futbolcuları harcama pahasına, Rijkaard-Neeskens ikilisini görevde tutan Yiğit Şardan.
Yiğit Şardan'ın hayali başkanlık. Özhan Canaydın'a karşı aday olmuştu. Şimdi Adnan Polat'tan sonrasına kendisini hazırlıyor.
Bu yolda da önünde gördüğü bir tek engel var: Haldun Üstünel. O da liseli. Haldun Üstünel'i temizlemek, aradan çıkartmak amacında.

HEZİMETE UĞRADI
Adnan Polat'ın "Futbol dahil bütün şubeler kaldırılacaktır" lafındaki şifre de şu: Bundan sonra Haldun Üstünel'in futbolda hiçbir sıfatı yok. Futbolu Adnan Sezgin yönetecek.
Adnan Sezgin, Yiğit Şardan için katiyen bir tehlike değil. İstediği anda tasfiye eder.
Şu anda Adnan Sezgin'i, Haldun Üstünel'e karşı kullanmakta büyük fayda var. Bu yüzden Adnan Sezgin ile Yiğit Şardan işbirliği yapıp, Haldun Üstünel'i tasfiye etmeye uğraşıyorlar, Adnan Polat da bu oyuna boyun eğiyor mecburen; çünkü kafa tutacak hali yok.
Tüzük kongresinde hezimete uğradı, ikincide de hezimete uğrarsa istifası gerekebilir.
Çünkü dediklerini yapamayan bir başkan durumuna düşecek. Bu tüzük oylaması aynı zamanda bir güven oylaması. Güvenoyu almamış duruma düşecek. Oysa buradan geçmek için Yiğit Şardan'a, liselilere ihtiyacı var. Adnan Öztürk'e karşı. Yani Adnan Polat, sakalını Yiğit Şardan'ın eline vermiş, Yiğit Şardan istediği sürece Adnan Polat başkan kalacak. Haldun Üstünel, Galatasaray'da dönemini tamamlamayabilir, istifa edebilir. Çünkü bu tezgah ona karşı kuruluyor, açık ve seçik. -Başkan yazısında umut verici ifadeler kullandı ama buradan bıkanca 'Galatasaray bir kaosa doğru gidiyor' gibi görünüyor. Galatasaray'ın bu senesi iyice karanlık.
Daha da karanlık olacak. Rijkaard-Neeskens ikilisinin ne yapacakları belli değil. Kadro darmadağın.
Bir sürü adam gitmek niyetinde.
Takımın yıldızı, kaptanı Arda'nın durumu billurlaşmadı.
Galatasaraylıları karanlık günler bekliyor.
Bütün bunların sorumlusu da Adnan Polat'ın aczidir. Teslim olmuş. Yiğit Şardan, Adnan Sezgin'e teslim olmuş. 'Aman ben başkan kalayım, siz ne yaparsanız yapın!' İnanılır gibi değil!.. Aziz Yıldırım hakaret üstüne hakaret ediyor, Galatasaray'a gıkı çıkmıyor. Böyle bir başkan, Galatasaray'ın tarihinde yok. Ben bu kadar dirayetsiz, bu kadar güçsüz, bu kadar beceriksiz bir Galatasaray Başkanı, kulüp tarihinde görmedim. Özhan Canaydın benim Galatasaray kongre üyeliğinden istifa etmeme sebep oldu.
Adnan Polat, Galatasaraylı'lıktan istifa etmeme sebep olacak. 'Galatasaraylı'yım' demek bana artık gurur vermiyor, keyif vermiyor.
Baktığın zaman kara kara bulutlar görüyorum.
Kongrede de 'Bu ne rezilliktir' deyip 100 kişi çıkıp, imza toplamıyor. Geçen seneki rezillikten sonra üstelik!
Fenerbahçe ikinci oldu Şampiyonlar Ligi'ne girdi. Önemli bir şey. Maddi manevi önemli bir şey Şampiyonlar Ligi'ne girmek. O 'köle' dediğimiz Fener tribünleri, Fener camiası ayağa kalktı, 'Aziz Yıldırım istifa' diye. İkinciliği beğenmediler.

* * *

FENERLİLER AYAKLANDI
Voleybol takımı şampiyon, basketbol takımı şampiyon, 8 ayrı takımı şampiyon, futbolda ikinci olup, 'Şampiyonlar Ligi'ne gitti' diye Aziz Yıldırım'ı istifaya çağırdılar.
Galatasaray 'geçen sene beşinciydik, bu sene üçüncü olduk' diye zil takmış oynuyor! Adnan Polat'ın Galatasaray'ı düşürdüğü yere bakar mısın! Seneye Şampiyonlar Ligi'ne girerlerse şölen yapacaklar herhalde!.. Sırf bu Adnan Polat'ın başkanlıktan derhal uzaklaştırılması için yeterli. Şu Rijkaard'ın bu açıklamasına ses çıkaramıyor. Aziz Yıldırım'ın hakaretlerine ses çıkaramıyor. Neye ses çıkarırsın kardeşim sen?
40 yıllık tanıdığım Adnan Polat gitmiş, böyle bir uykuda gezen bir adam gelmiş. -Galatasaray'ın 30 yıl önce yazılan tüzüğünün değişmesi için yapılan kongre 6. madde görüşülürken yarıda kaldı.
Muhalefetin, kulübün geleceği için büyük önem taşıyan değişikliği engellemesi doğru mu?
Amaç Adnan Polat'ı yıkmaksa her şeyi kullanmaları doğru. Galatasaray'ın geleceği için çok önemli olan tüzüğün maddeleri bir gece evvelden değiştirilip yutturulmaya kalkışılmaz.
O işi bu hale getiren Adnan Polat'ın adamları... Sen uzlaşma sonucu bir metin hazırlamışsan, son dakikada 'Şunu da sokuşturayım' diyemezsin arkadaş.
Ayrıca tekrar söylüyorum, amaç Adnan Polat'ı yıkmaksa, her yol meşrudur. Adnan Polat'ın Galatasaray'ı doğru yola götüreceği yok. Polat kaldığı sürece işler daha kötüye gidecek. -Rijkaard'ın düğününe Galatasaray yönetiminden kimseyi çağırmaması da ilginçti!.. Adam çağırmamış. Haklı. Ben de evlensem yarın şu yönetimden kaç kişi çağırırım, düşünüyorum.
Çağrılmayanlar düşünsünler. 'Bizim teknik direktörümüz, bizim verdiğimiz parayla düğün yapıyor ama bizi çağırmıyor.' Bu ayıp da yeter ama yani bu adamlara yetecek ayıp yok. Her gün bir başka ayıp var, 'Çok güzel yağmur yağıyor' diyorlar!





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor