20 Mayıs 2010 | Perşembe

Parmağında oynatıyor

Kötü bir sezon geçiren Galatasaray, Gençlerbirliği'ne yenilerek kapanışı da kötü yaptı. Keita, Jo, Neill, Kewell son maçı beklemeden Türkiye'den ayrıldı. Galatasaray'da ipler iyice kopmuş görünüyor. Galatasaray'dan mı, Rijkaard'dan mı kaçıyor oyuncular? Galatasaray'da başkanlık sorunu var.
Kimse artık inkar etmesin. Galatasaray demokrasisi şudur: "Herkes düşüncesini özgürce söyler, başkanın dediğini yapar."
Kural budur Galatasaray'da. Ben 1982'de İstanbul'a geldim. 1982'den beri Galatasaray yönetimlerinin çok yakınındayım, dostlukların, arkadaşlıklarım dolayısıyla.
Kural budur.
Galatasaray'da başkan boşluğu var. Çünkü Galatasaray Başkanı Adnan Polat, garip bir şekilde Adnan Sezgin'e mahkum.
Şu anda Galatasaray'ı yöneten adam Adnan Sezgin. Bu yönetim sürdüğü sürece Galatasaray'dan hiçbir şey olmaz.
O yüzden Galatasaray'ın Adnan Sezgin'den, Adnan Sezgin'den de kurtulmak için Adnan Polat'tan kurtulması lazım. Ben başka bir formül göremiyorum.
Geçen hafta ortaya çıkan 'Fatih Terim' formülü mantıklı olabilirdi. Çünkü Fatih Terim, Galatasaray'da futbolun başına geçtiği zaman sadece A takımının değil, futbolun başına geçtiği zaman ben biliyorum ki Adnan Sezgin, Florya'ya ayak basamaz. O zaman Polat inşaatın müdürü gibi bir durumda kalır, zararı olmaz. Mesele çözülürdü.
Fatih Terim formülü Adnan Polat'ı da kurtarırdı, Galatasaray'ı da kurtarırdı.

ORTAYA ÇIKACAK
Ama Adnan Polat, rivayetin dolaşmasına dahi tahammül edemedi, "Gelecek senenin bütün planlarını Rijkaard, Neeskens ve de idareci kadromuz yani Adnan Sezgin yapmaktadır" açıklaması yaptı. Bundan evvel Haldun Üstünel yapıyordu bu işleri ama son zamanlarda bakıyoruz ki ısrarla Adnan Sezgin'i gönderiyor transfer görüşmelerine!.. "Galatasaray'ın gelecek senesini Adnan Sezgin, Rijkaard ve Neeskens planlamaktadır" dedi. Bu Adnan Polat'ın planı değil. Bu Adnan Sezgin'in planı.
Ona dayanarak söylüyorum zaten. Galatasaray'ın gerçek yöneticisi, Adnan Polat'ı parmağında oynatan Adnan Sezgin. Niye oynatıyor, nasıl oynatıyor; bunu ben bilmiyorum.
Ama günün birinde ortaya çıkacak. Adnan Polat'ın Adnan Sezgin'in oyuncağı nasıl ve neden olduğu ortaya çıkacak. Böyle şeyler gizli kalmaz. Polat, eleştirilerin ardından Divan Kurulu toplantısında, "Tek suçlu benim" açıklaması yaptı. Ne diyecek!.. "Suçlu benim" diyen adamın istifa etmesi lazım. Sabah gazetesinin genel yayın yönetmeni yapıyorlar beni.

Sabah gazetesinin tirajı 500 binden 50 bine düşüyor. Ben çıkıyorum 'Suçlu benim' diyorum, 500 binden, 50 bine düşmüşse tiraj kim suçlu zaten!..
Genel yayın müdürü suçlu değil de kapıcı mı suçlu? Güvenlikçi mi suçlu, bahçıvan mı suçlu?
Tabii ben suçluyum. Bunu diyen adam da istifa eder. Kovulmayı beklemeden.
Divanda "Suçlu benim" diyen adam o divandan başkan olarak çıkamaz.
O şövalyelik. 'Vay be! Nasıl aldı bak bütün sorumluluğu üstüne!..' Artık yemezler, geçmiş ola...


RİJKAARD İŞSİZDİ
Ayrıca Polat, "Bazen dünyanın en iyi hocasını da getirseniz kimya tutmayabiliyor" diye konuştu. Buna benim hiç itirazım yok. _Buna karşılık Rijkaard'la devam etmekte de ısrarlı. Bu bir tezat değil mi? Feldkamp birinci gelişinde Galatasaray'da harika işler başardı, olağanüstü, muhteşemdi.
Keşke bir sene daha kalsaydı. İkinci gelişi tam bir fiyaskoydu. Aynı Feldkamp. Aynı adamın kimyası bile, 'farklı zamanlarda' değişebiliyor demek ki... Ama Rijkaard'ın büyük antrenör olmadığı meydanda.
Rijkaard, Galatasaray'a geldiğinde işsizdi. Elinde Barcelona gibi bir takım varsa ve şampiyon olmuşsa bu Rijkaard'ın başarısı değil. 'Barcelona Rijkaard'a rağmen şampiyon oluyor' demek ki... Çünkü Galatasaray, Rijkaard'a rağmen şampiyon olamadı, bu kadro ile... Bir de adam utanmadan "Kadro kalitesiz" dedi. "Kadro kalitesiz" demek Adnan Polat ve Haldun Üstünel'e yapılabilecek en büyük hakareti yapmak. Adnan da Haldun da 'yağmur yağıyor' diye karşıladılar. Rijkaard bunların yüzüne tükürdü. "Bu kadro kalitesiz" diyerek temmuzda transferi, ocakta da ara transferi yapan Adnan Polat ve Haldun Üstünel'in yüzüne tükürdü, 'yağmur yağıyor' dediler! Şimdi bu Rijkaard ile devam edeceğini açıklıyor Adnan Polat! Adnan Polat benim 20-25 senelik arkadaşım. Adnan Polat bunu demez. Ona bunu dedirtiyorlar. Kim dedirtiyor: 'Adnan Sezgin' dedirtiyor. İşte onun için kafamın almadığı nokta orası.
Bir tane Galatasaray muhabiri çıkacak, bu Adnan Polat, Adnan Sezgin ilişkisini ortaya koyacak. _Mehmet Topal 5 milyon euro'ya Valencia'ya transfer oldu. Gönderilmesi doğru mu? Akılcı bir iş. Mehmet Topal bulunmaz Bursa kumaşı değil. 5 milyon euro da iyi para. Adamın kafasında İspanya'da oynamak varsa yapacak bir şey yok. Seneye 5 liraya satamazsın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor