10 Haziran 2010 | Perşembe

Ne efsane takım ne de oyuncu var

Dünya Kupası, cuma günü Güney Afrika'da start alıyor. 'Türkiye olmamasından mıdır' bilemiyorum ama sanki sönük başlıyormuş gibi.
Nasıl bir turnuva bekliyorsunuz, bir favoriniz var mı?
Dünya Kupası ile ilgili iki çekincem var. Ben hâlâ Güney Afrika'ya verilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Blatter ile Johansson, FIFA Başkanlığı için mücadele ediyorlardı ve Johansson'un kazanması neredeyse kesindi. Johansson, FIFA Başkanı olacaktı, Şenes Erzik de UEFA Başkanı olacaktı. Bütün planlar öyle yapılmıştı, fakat kongreden bir gece evvel, Johansson'a söz vermiş Afrika'nın 24 oyu, Blatter'e gitti. Karşılığı bu işte.
Afrika'yı böyle satın aldı. Dünya Kupası sözü verdi. Ama verdiği yeri bence yanlış seçti. Güney Afrika dünyanın kriminal istatistiklerine, rekoruna sahip bir ülke. Dünyanın en çok adam öldürülen, en çok soygun yapılan, en çok kapkaç yapılan, en çok otelde hırsızlık yapılan ülkelerinden birisi. Benim arkadaşlarımdan Güney Afrika'ya gidip vukuatsız dönen yok gibi. Her gelen bir hikaye anlatıyor.

Sorunsuz bitsin

Tamam Brezilya, Fildişi Sahilleri Milli Takımı'nı, yani resmi kafileleri iyi koruyabilir. Ama turistik olarak gitmiş, binlerce insanı nasıl koruyacaklar?
Onu bilemiyorum.
1- Kazasız belasız bitsin istiyorum.
2- Turnuva 11 Haziran'da başlıyor.
11 Temmuz'da da bitecek. Evvelden Dünya Kupaları başlarken, biz hemen fikstürü açar, programlara bakar ve seçtiğimiz, izleyeceğimiz maçlar için program yapardık. O gece evde olunur ve televizyon seyredilirdi. 'Bu takımın seyredilmesi lazım' derdik. Şimdi böyle bir takım var mı? 'Şu adamın seyredilmesi lazım' derdik. Böyle adam var mı?
Dünya Kupası'na katılan takımlara bakıyorum 'Seyretmem lazım' diyeceğim bir takım yok. Seyretsem de olur, seyretmesem de olur. 'Seyretmem lazım' diyeceğim bir tane adam da yok.
Bir ara Kamerunlu Milla çıkmıştı. 'Vay be... Ne adammış, şunun maçlarını izleyelim' deyip Kamerun'u seyreder olmuştuk.
Bu Dünya Kupası, bir iki maç sonra kendi yıldızlarını çıkarırsa o zaman ilgi yükselebilir. Şu anda Messi dahil, ne bir efsane adam, ne de efsane bir takım var. Dünyada futbol deyince akla gelen ilk takım Brezilya.
Brezilya'nın en iyi adamı Galatasaray'ın bütün sene oynatmadığı Elano!.. İşte sana bir ölçü.
Arjantin'de Messi'nin oynadığı bir tane büyük maç yok. Küçük maçların büyük oyuncusu. İnşallah bu defa oynar da 'Vay Messi de oynuyor' deriz, bir iki Arjantin maçı seyrederiz.
Tekrar söylüyorum; şu anda bana 'Aman şu gece evde olayım da şunu seyredeyim" diyeceğim bir maç yok. Bana şu an İstanbul'daki konser programları daha cazip geliyor.
Dünya Kupası'nın beni çeken yanı yok. Not: Dün yayınlanan röportajın "Bırakması iyi oldu" başlıklı bölümünde yanlış anlaşılma sonucu, "Küçük neyse ama büyük tansiyonun 22 olması çok önemli" ifadesi yer almıştır.
Doğrusu, "Büyük 22 neyse ama küçük tansiyonun 12 olması çok önemli" şeklindedir, düzeltir; Sayın Uluç ve okurlarımızdan özür dileriz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor