11 Ağustos 2011 | Perşembe

Futbolu ne hale getirdik!

Haftanın maçı Manchester United ile Manchester City arasındaydı ve beklenildiği gibi nefis bir mücadeleye sahne oldu. 2-0 geriye düşen United müthiş bir geri dönüşe imza attı ve güçlü rakibini son dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup etti. Siz nasıl buldunuz?
Kendimi Manchester City'nin teknik direktörünün yerine koyuyorum, insan herhalde böyle çıldırır. Bir defa son saniyeler oynanıyor, 4 dakika uzatılmış. Manchester City yükleniyor ve United'lı futbolcular da 18'in içinde toplanmış, savunma yapıyor. İleride bir Nani var ve onu bekleyen iki kişi var. O topu uzaklaştırmak için vuruyorlar. Nani'ye pas atmak için falan değil.
O iki adam armut toplarken, Nani topu kapıyor ve kaptıktan sonra iki adamı çalımlıyor.
Santradan kaleye kadar iniyor, 94. dakika olmasına ve o yorgunluğa rağmen bir de kaleciye çalım adıyor.
Bizim amiyane lafımız var; tam bu an için söylenmiş: "Kısmetten çıkınca dokuz yerden koparmış" ya... Aynen öyle oldu ve kendimi birden Ferguson'un yerinde değil, kaybeden teknik direktörün yerine koydum. 2-0'dan gitmiş maç. Futbolun güzelliği burada... Ne olacağını bu kadar güzel bir futbolu, bugün bu hale getirmiş olmamız da ayrı bir üzüntü kaynağı...


Çinliler dünya para verdi
-Öteki taraftan İngiltere'de sezon henüz başlamamasına karşın iki takımın da ortaya koyduğu futbol takdire değerdi.
Futbolun keyif için oynandığı ülkelerde bu tür maçlar çok değer kazanıyor. Biz de Türkiye Kupası Finali'ne kimsenin aldırdığı yok. Üstelik bunlar para da kazanmıyor bu maçtan... Yıllardan beri İngiltere Süper Kupası'nın bütün gelirleri, yardım kurumlarına gönderiliyor. Duygusal tatmin de var. 'Biz bu maçı muhtaç olanlar için oynuyoruz' diye çıkıyorlar sahaya...
Aynı tarihte Pekin'de Olimpiyat Stadı'nda; İnter ile Milan oynadı. İtalya Süper Kupası'nı...
Onlar da aynı kentin, Milano'nun takımları...
Çin'de karşılaştılar ve tribünler tıklım tıklım doluydu. Bir tane boş yer yoktu.
İtalya'da, San Siro'da da oynasalar bir tane boş yer olmazdı ama Çin'de oynadılar. İki İtalyan takımının, Milano'dan Çin'e gitmesinin maliyetini düşünebiliyor musun? Adamlar bir defa bunu ödemiş. Bu iki takımın San Siro'da kazanacakları paranın da mislini ödemişler ki iki takım 15 saatlik yolu göze alıp, dünyanın öteki ucuna gitmiş. Nerede; Çin... Çin'de futbol var mı, yok mu bilmiyoruz. Avrupa'da, Amerika'da maç yapan bir Çin takımı duydunuz mu? İşte bizim bilmediğimiz Asya Kupası'nda belki oynuyorlardır.
Ama bana 'Ağabey, Çin futboluyla ilgili ne biliyorsun' diye sorsan ben de sana 'Hiçbir şey bilmiyorum' derim. O ülkede İnter-Milan maçı bütün stadı dolduruyor. Bu da bir kere daha futbolun ne kadar güzel, ne kadar popüler bir spor dalı olduğunu gösteriyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor