Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

08 Haziran 2009 | Pazartesi

Beklenen sonuç

Fotomaç İddalıyız ekinde cuma günü İstanbul Park'taki yarışın Brawn GP ile Red Bull arasında geçeceğini yazmıştık. Çünkü şu ana kadar bu iki takımın otomobilleri en hazır ve hızlı durumdaki araçlar idi. Serbest antrenman turlarında ayarlar üzerinde çalışan bu iki ekip çok hızlı gözükmediler. Ancak sıralama turlarında yarışın sezonun bu iki en iyi ekibi arasında geçeceği ortaya çıktı. Bizim beklentimiz Button'ın, pole pozisyon ve yarışı kazanacağı yönündeydi. Nitekim Button sıralama turlarında oldukça iyi bir derece yaptı. Fakat Red Bull pilotu Sebastian Vettel müthiş bir atakla Button'ın önüne geçti ve pole pozisyonu aldı. Yarışta Vettel'in nasıl çıkış yapacağı çok önemli idi. Alman pilot iyi bir çıkış yapmasına karşın daha ilk turda bir hata yaptı ve Button bundan anında yararlanarak adeta yarışı ilk turda kazandı. Red Bull takım olarak çok iyi çalıştı. Bunu iki pilotunun ilk üçe girmesi ile gösterdiler. Ancak stratejik olarak Brawn'ın gerisinde kaldılar.

İstanbul son mu?
Vettel için düşünülen 3 stop stratejisi yerini bulmadı. Amaç az benzin alıp hafif araçla Button'ı geçmekti. Olmadı. Hatta Vettel, 2 stop ile yarışan takım arkadaşı Webber'e de geçildi. Tabi bu stratejinin kararını veren takım gerekli dersleri almıştır. İngiliz Jenson Button, hatasız mükemmel bir yarış sonrası hak ederek kazandı ve şampiyonluk için büyük bir engeli daha aştı. İstanbul Park'ta herhalde Formula 1 tarihinin en az seyirci rekoru kırılmıştır. Seyirci azlığının nedeni için ister kriz deyin, ister biletler çok pahalı deyin. Bunlar etken olabilir. Ancak bizim seyir kültürümüzde büyük bir problem olduğu kesin. Olimpiyat, Formula 1 gibi büyük organizasyonlara talip olurken, çok iyi düşünmenin gerektiği iyice açığa çıktı. Bence bu yıl İstanbul'daki son yarışı izledik. Bu seyirci azlığı ve hafta sonu gelirlerinin düşüklüğü İstanbul'un sonu olur gibi gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor