Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

11 Haziran 2010 | Cuma

Bu evlilik yürümez

Gerçekten büyük futbolcu olan Schuster, teknik direktörlük kariyerinde futbolundaki parlaklığı yakalayamadı.
Çalıştırdığı 7 takımın 3'ünden gönderilen Alman teknik adam, başarılı sayılacak bir dönem geçirdiği Getafe'de aslında biraz da şansının yaver gitmesi sonucunda ön plana çıktı. Çünkü bir önceki teknik direktör Michael Laudrup iyi ve patlamaya hazır bir takım bırakmıştı.
Schuster sonrası Getafe zaman zaman çok iyi maçlar çıkarmasına karşın Schuster'in çalıştığı her iki sezonda 9.'luktan öteye gidemedi.
Real Madrid'deki ilk yılında gelen şampiyonluk, Real Madrid'in o yıl ligin en iyi takımı olmasından kaynaklandı.
Schuster, şampiyonluğa rağmen yıldızlarla dolu o kadroya kendini hoca olarak kabul ettiremedi. Formayı adaletli dağıtmadı.
Bunun sonucunda Real Madrid, şampiyonluk sonrası Luxemburgo'dan sonra en kötü futbolunu oynamaya başlayınca 2008 aralık ayı başında görevine son verildi.
Asi ve biraz duygusuz bir karakter yapısına sahip olan Schuster, Beşiktaş'ta dağınık bir kadro yapısı bulacak. Ayrıca Türk oyuncularla mentalite sorunu yaşayabilir. Avantajlar; Alman oyuncular, İspanyolca konuşan Nihat ve Almanca konuşan Tayfur Havutçu olacaktır.
Ama ben yine de bu evliliğin yürüyeceğine kesinlikle inanmıyorum. Bana göre Schuster "Büyük oyuncu, vasat hoca" örneklerinden biri ve Beşiktaş onun için bulunmaz bir nimet.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor