Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

01 Şubat 2011 | Salı

Rangnick'i alın

Gheorghe Hagi'nin, nasıl muhteşem bir futbolcu olduğunu tartışmaya herhalde gerek yok. Ancak Hagi keşke, önceki dönemi de dahil anılarımızda sadece futbolcu olarak kalsaydı ve bu sihir hiç bozulmasaydı. Rijkaardsonrasında Adnan Polat, Fatih Terim yapılan teklifi kabul etmeyince taraftarda büyük kredisi olan Hagi'yi tamamen taktiksel bir düşünce ile göreve getirdi. Oysa bu hamle ile takım zaman kaybına uğradı.
Çünkü Hagi'nin teknik direktör olarak hiçbir özelliği ve başarısı olmadığı yaşadığı tecrübelerle zaten ortadaydı, dolayısıyla uzun vadeli plan yapılacak bir teknik adam değildi. Sivas maçı sonrası sohbet ettiğim Rumen gazeteciler de bunu açıkça söylediler. Hagi'nin gelmesi sonrasında geçen sürede Galatasaray'ın oyununa en ufak bir katkısının olmadığı açıkça ortada. Lucescu'nun sınırlı yetenekte oyuncularla takımı şampiyon yapıp Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkardığı göz önüne alındığında herhalde Hagi'nin katkısı daha net anlaşılacaktır.
Transfer konusunda da Hagi güvenilir değil.
Eğer bir teknik direktör yalnızca ülkesinden futbolcu getiriyorsa boş döneminde başka hiçbir oyuncuyu takip etmemiş ve yan gelip yatmış demektir. Yapılan transferler hepimizin malumu.

Tam bir proje adamı

Takıma katkı konusunda mesela futbolculuğu döneminde vasat bir oyuncu olan Jürgen Klopp'a bir bakın. Dortmund maçlarında ona baktığınızda, saha kenarında takımına bir şeyler veren iyi bir teknik adam resmi görüyorsunuz.
Peki Hagi'ye saha kenarında baktığınızda hangi resmi görüyorsunuz?
Oysa Adnan Polat, ligde ve Avrupa'da olmayan futbol takımının başına uzun vadeli çalışabilecek ve proje üretebilecek bir teknik direktör getirebilirdi.
Ama o kısa vadeli politik çözümeyönelmeyi tercih etti. Ama artık Hagi ile Galatasaray'ın bir arpa boyu dahi yol alamayacağı açıkça ortada.
Hemen aksiyon alıp gelecek yılı şimdiden kurgulamalı Polat.
Bu bağlamda Galatasaray için biçilmiş kaftan olarak gördüğüm, kısa bir süre önce Hoffenheim'dan ayrılan Ralf Rangnick şu an boşta.
Hoffenheim projesinin mimarı ve takımı 3. Amatör Lig'den alıp Bundesliga'ya çıkartan tam bir proje adamı. Dünyayı yakından izleyen ve scouting çalışmaları üst düzeyde bir teknik direktör.
Futbol bilgisi ve anlayışı ile tam anlamı ile Galatasaray'ın arayıp da bulamayacağı bir isim Rangnick. Yönetim, böyle birini kesinlikle kaçırmamalı düşüncesindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor