15 Eylül 2009 | Salı

Tarif edilemez

Avrupa'da basketbol oynanmaya başladığında, bu işin kitabını Yugoslavlar yazmıştır. Eskiden Balkan Şampiyonası vardı yüzde 90'da onlar şampiyon olurdu. Dünya basketbolunda Amerika'dan sonra hep onlar geldi. Ama dün gecenin en önemli olayı, bu topraklardan çıkan en ama en önemli iki koçu karşı karşıya getirdi. İvkovic ve Tanjevic. Tam bir taktik savaşı. 2-1-2 alan savunmasını Tanjevic ilk kez bu turnuvada uyguladı. Çok başarılı oldu. Ah! Bir de Ömer Aşık'ın ilk yarıda ki 1/8 faul yüzdesi ile can sıkmasa! Yoksa fark kafadan açılacak. Sinan, Ömer, Ender inanılmaz mücadele verirken, kaptığımız toplar Sırpların potasında bomba gibi ses getiriyor. Ersan çok savaştı.

Zafer ötesi galibiyet
Hidayet'in dizi ağrıyor bu nedenle çok durgun ve gergin. Yüklenmeden dışardan rakibi yokluyor! Girmeyince zorlanıyoruz. İlk yarıyı 36-33 önde kapadık. Şu anda Hidayet'ten patlama bekliyoruz devreye girmezse işimiz zor! Kerem yine iyi başladı top kaybetmeden oynaması inanılmaz bir şey. Son saniyelerde 63/61 galibiz. Ama Teodosic'in üçlüğü içimizi acıttı. Semih'in biri sayı diğeri yine kaçan faul bizi kahretti. Son saniyeler bin yıl gibi geldi ve saniyenin binde biri kadar gecikince bize yakışan maç uzayıp gitti. Uzatmada sayı yemedik biliyor musunuz? Ve 69-64 maçı kazandık. Bu bir zafer ötesi başarı! Bu zaferi tarif edecek kelime Türkçe'de var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor