İsmet Tongo

İsmet Tongo

25 Ocak 2010 | Pazartesi

Bu havada bravo

İstanbul bembeyaz. Ali Sami Yen, yarı beyaz. Galatasaray maçı oynamak istiyor. Bu da belli. Stat sabahın erken saatlerinden itibaren temizlenmeye başlanmış. Galatasaray istemese içerden dışarı bir el arabası 'KAR' çıkmaz. Bunun örnekleri hafızalarımızda daha evvelden var. Hava '0' derece civarında. Geç saatler de -3'e inmesi bekleniyor. Kısacası tribünler de oturanları hasta edecek sert ve soğuk bir hava acımasızca insanların üstüne, üstüne gidiyor. Isınmak için tek çare sahadaki futbolcular durmadan koşacak. Tribündekiler ise devamlı tezahürat ile takımlarını destekleyecek. Maç öncesi temizlik grubu çalışmalarını çizgiler üzerinde yapıyor. Ama kar hayatı zorluyordu. Bir yandan çizgiler temizleniyor, hemen bir dakika sonra o çizgiler karla kapanıyordu.

Neill-Jo sınıfı geçti

Galatasaray
'ın iki yeni transferinden Neill ilk 11'de sahaya çıkarken Jo yedekler arasında kulübe de oturuyordu. İlk on beş dakika içinde kaygan saha ve kara rağmen futbol hareketli geçti. Nonda ve Serdar karşılıklı gol kaçırdı. Elano'nun pasları mükemmeldi. 33. dakika da kırmızı kartla çıkan Ahmet Arı takımının oyun gücünü düşürdü. İkinci yarıya Galatasaray rahat başladı ve 10 kişi kalmış Gaziantep'e karşı iki kanattan saldırıyordu. 58. dakika da Nonda'nın penaltı kaçırması onun adına ayıptı. 63. dakikada Galatasaray'ın ikinci yeni transferi Jo'da oyuna girdi. Ancak, Jo oyuna girerken Elano'nun alınması bence yanlış bir karardı. 70. dakikaya girerken saha berbat, yağan karda çizgiler çok yerde görünmez hale gelmişti. 75. dakikada Arda'nın arka direğe kestiği topa Mustafa Sarp'ın dokunması ile tabela 1-0 oldu. Her şeye rağmen bu havada bu sahada Galatasaray büyük mücadele verdi. Lucas Neill akıllı oyunu ile güven verdi. Jo ise iyi futbolcu olduğunu gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor