İsmet Tongo

İsmet Tongo

01 Mart 2010 | Pazartesi

Alkışlarla...

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 15.00'te başlayıp 17.45'te biten maçta Galatasaray'ın hanesine +3 puan yazılınca sarı- kırmızı camiada bayram havası esti. Kolay değil; Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediye'ye yenilince tabii ki Galatasaray sevinecekti. Ancak 5 puan fark hesabı maçın başında sadece bir düşünceydi. Soru da açıktı: "Cimbom bu hesapları, Kasımpaşa'yı yenecek mi ki yapıyordu?" Evet maç oynandı ve Galatasaray 4-1 galibiyetle sahayı terk etti . Oyuna iki takım da müthiş bir tempo ile başladı. Ve oyun sonuna kadar "Helal olsun" dedirtecek kadar güzel futbol oynadılar. Galatasaray'da sakatlığı geçen Sabri, devamlı oynamayan Ayhan ve Dos Santos ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Galatasaray bu yıldızlardan dolayı oyunu geniş alana yayarken, Kasımpaşa da çift santrforla kontratağa çıkıyordu. Galatasaray'ın baskısı, sonunda golü getirdi. 29. dakikada Jo'nun indirdiği topu kaptan Arda Turan ağlara yolladı ve skoru 1-0 yaptı.

Yabancılar süperdi

Devre bittiğinde seyirciler iki takımı da alkışlıyordu. İkinci yarıda oyun aynı tempoyla başladı. İki ekip de açık futbol ve gol peşinde koştu. 65. dakikada bu kez Kasımpaşa'nın kaptanı Yekta beraberlik golünü attı: 1-1. Önce Keita'nın, sonra da Jo'nun golleriyle durum 3-1 oldu. Arkasından Keita tabelayı belirledi: 4-1. Galatasaray'ın kadrosundaki yıldız isimler dün akşam bana göre şöyle oynadı: DOS SANTOS: Hızı, nefis çalımları ve şutlarıyla seyirciyi mest etti. Yavaş, yavaş da olsa "Geliyorum sabredin" dercesine oynadı ve seyirciden alkış aldı. KEİTA: Topları iyi kullandı. Her tarafta da o vardı. Attığı ilk gol muhteşemdi. Onsuz bir Galatarasaray düşünülemez. JO: Çok çalışkan, topun tehlike yaratacağı her yerde o vardı. Goldeki pası da süperdi. Daha iyi Jo Alves, birkaç maç sonra gelir. Penaltı golündeki vuruş ustalığı da göze çarptı. NEİLL: Galatasaray geri dörtlüsünü ayağa kaldırdı. Belki bir Popescu değildi, ama savunmaya büyük katkı sağladığı bir gerçek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor