İsmet Tongo

İsmet Tongo

19 Nisan 2010 | Pazartesi

Hedef neresi?

Başlıktaki sorunun açılımı oldukça çoktur. Bu soruyu yönetimdeki muhterem başkan ve arkadaşlarına sorsanız cevap tektir ve hemen söylenir: "Şampiyonluk." İnsanlar doğruları karşılıklı konuşmalarda söylemekten kaçınabilirler. Ama aynalar, daima gerçeği, en acımasız haliyle kendisine bakana söylerler. Şimdi yazacaklarımı sayın Polat ve Üstünel bir aynanın karşısına geçip sorsunlar. Bakalım ne cevap alacaklar. 1- Arda olayında yazılan ve okutulan şiirle yönetim kurulunun ya da yönetimden birilerinin yakından ilgisi var mıdır? Bu konuda tribünlerde söylenen sözlerin yanında, eski futbolcuların yönetimi itham etmesi nedendir. 2- Fenerbahçe maçında mahalle kalecisinin bile tutacağı bir topun gol olmasını seyreden Franco için habercilerin kralı Reha Muhtar'ın "Galatasaray bu golü araştırmalıdır" demesi neden gündemden düşürülmüştür. 3- Galatasaray'da futbolu en iyi bilen hocalardan biri olan Bülent Ünder'in neden Rijkaard'ın yanına verilmediği merak konusudur. 4- Sayın Polat hafta içinde, yeni sezonda transfer edilecekleri isimlerin belli olmasından sonra Haldun Üstünel'in yollara düşeceğini açıklamıştır. Bana göre futbol şubesi, aldıkları ve gönderdikleri ile başarılı olamamıştır. 5- Galatasaray'ın tarihi, satılan Ali Sami Yen'le birlikte tarihe gömülmüştür. Yanındaki likör fabrikasını G.Saray'a yıllardır vermeyenler şimdi Saracoğlu Stadı'nın yanındaki Evren Lisesi'ni de Fenerbahçe'ye vereceklerdir. Son dört-beş yılda Fenerbahçe devletten arsa üstüne arsa alırken, Galatasaray bir metrekare yer alamamıştır.

***

Galatasaray'da günler al gülüm ver gülümle geçedursun, rakiplerinin altında ufalmaktadır. Hiç kimse çıkıp Seyrantepe'den bahsetmesin, oraya ilk el atan Mustafa Sarıgül'dür. Çekmece tesislerinin alımı eskidir. Bildiğim kadarıyla tek yeni tesis, Adnan Sezgin'in mücadelesiyle Galatasaray'a geçen Kıbrıs'taki arazidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor