İsmet Tongo

İsmet Tongo

30 Mayıs 2010 | Pazar

Erzik istifa etmeli

YıllardırUEFA'da zaman zaman da FIFA'da, hem etkili hem de yetkili olarak görev yapan Şenes Erzik derhal istifa etmelidir. Bu istifanın sayılı nedenleri vardır. Şöyle ki:
1- UEFA Başkanı Platini, oturduğu başkanlık koltuğunu silah gibi kullanıp, Avrupa Şampiyonası oylamasında resmen "oy avcılığı" yapmış ve sonucu etkilemiştir.
2- Platini, "Türkler kazanmak istiyorsa UEFA'ya Türk başkan bulmalı. İstesem 13-
0 olurdu. Gül de geldi ama Sarkozy'nin gelişi Fransa'ya 2016'yı kazandırdı" demesi ise son derece çirkindir ve de Sayın Gül'e karşı saygısızca yapılmış bir protokol saldırısıdır.
3- UEFA Başkanı Platini'nin oy verecek delegeleri, Sarkozy ile tanıştırdıktan sonra, aynı centilmenliği Abdullah Gül'e yapmaması başta İtalya olmak üzere, herkesin büyük tepkisini çekmiştir.
Sonuç: UEFA'da Platini'den sonra gelen Şenes Erzik çirkin Fransız ile bundan sonra nasıl yan yana oturacak ve onun suratına bakacaktır.

Tarihine yakışmadı

Ortada adil bir yarışma olmadığı için yapılanları önleyemeyen Sayın Şenes Erzik 'ne şiş yansın ne de kebap' politikasını bırakıp hemen istifa etmelidir.
Sayın Erzik şunu iyi bilmelidir. Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı aşağılayan ve seçimi koltuğunun ağırlığı ile Fransa'ya kazandıran bir adamın yanında bir Türk asla çalışmaz. Bunu gurur meselesi yapar ve çeker gider.
Galatasaray köşesine bugün Şenes Erzik'i de misafir ettik. Uzatmadan Galatasaray'a dönelim.
Dün yapılan tüzük tadil kongresi Galatasaray tarihinde üzüntüyle anılacak. Altıncı madde görüşülürken muhalefetin salonu terk etmesi üzerine genel kurul ertelendi.
Bu ertelemede tüzüğü hazırlayan isimlerin etkili olması gerçekten çok garipti.
Muhalefet keşke bugüne gelinmeden eleştirilerini yapsa ve Galatasaray'ın geleceğini şekillendirecek kulübün anayasasında söz sahibi olsaydı.
Yaşananlar Galatasaray'ı geri götüreceği gibi tarihine de yakışmamıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor