İsmet Tongo

İsmet Tongo

15 Temmuz 2010 | Perşembe

Tursularımız mevsimliktir

İnsanın aklı başından gidiyor. Beşiktaş Guti'yi transfer için parçalanıyor. Yakında 34 yaşına basacak olan Guti'nin alacağı para senelik 4.5 milyon euro. Demirören heyecanlanmış, özel uçakla almaya gitmiş. Quaresma başka bir alem. 3 yılda 24 maç oynamış. Yıllık yapılan maç sayısı ortalama 50-60 arası. Q7 bunun yüzde 15'ini bile oynamamış. Sadece Beşiktaş değil, Galatasaray da Fenerbahçe de öyle. Ezeli rakiplerin alacağı futbolcuların doğumu 1977'den başlayıp gidiyor. Şöyle bir bakıyorum, 20 yaşında, 25 yaşında bir yıldız yok. 'Altyapıyı kuvvetlendir, her sene iki futbolcuyu A takıma al sen kazanırsın' dediğinde de cevap yok. Avrupa'dan bu kadar yaşlı alma, parana yazık. Bir sene oynatıp sonra facia ile geri yolluyorsun. Gelenleri havalimanında omuzlarda karşılıyorsunuz sonra giderken bir Allah'ın kulu 'güle güle' bile demiyor. Anlayacağınız Türkiye futbol yaşı geçmiş olanlar için bir emekli cenneti. Sanki büyük ikramiye kazanmış gibi oluyorlar. Merak konusu şu: Medya günlerdir bu yaşlı futbolcuları ilah haline getirdi. Ancak şu sorunun cevabını da bir türlü veremedi. Bu futbolcular bu yaşta bu kadar büyükse Dünya Kupası oynanırken neden takımları ile birlikte Afrika'da değillerdi?


* * *
GALATASARAY'A "KALECi" SART!
İAdnan'a ilk uyarımı yapayım. Eğer kaleci almazsanız bu işin sonunda iki elinizi başınızın arasına koyar biz neden bu hatayı yaptık dersiniz. Galatasaray 20-25 yıldır hep büyük kaleciler ile başarıya koşmuştur. Simoviç, Taffarel ve Mondragon dönemlerine bakın, bu isimlerin damgaları vardır. Vasıfsız kalecilerin başında gelen Franco'ya Galatasaray kalesinin teslim edilmesi tarihi hatadır. Ufuk ve Aykut, geçen yıl toplasan 10 maç görev yapmıştır. Oynamayan kaleciye takım teslim etmek hatadır. Bu kulübe paraya acımadan kaliteli bir kaleci alınmazsa lig sonu yönetim kurulunun odası ağlama duvarına döner. Kaleci hariç yapılan transferler de boşa gider.


* * *
ÇOK DEĞERLİ SÖZLER
"Güiza mutlaka Fenerbahçe'den gidecek" ABDULLAH KİĞILI
"Yönetim Lorik Cana ile akıllı iş yaptı" BÜLENT TULUN
"Keita cambazdı. Rijkaard'la aynı ipte oynamazdı" OSMAN TANBURACI
"Bu sezon 17 golden fazla atarım" SEMİH (FB)
"Şampiyonluk asla tesadüfi değildir" İBRAHİM YAZICI
"Nereye gitsem şampiyon yaparım" ZAPOTOCNY (BJK)
"Bu sezon Nihat'ı herkes görecek" NİHAT (BJK)
"Ne olacak bu Galatasaray'ın hali" AZİZ ÜSTEL
"Transferde çok geç kaldık" ŞENOL GÜNEŞ


* * *
İYİ... KÖTÜ... ÇİRKİN
Nevin rüzgarı

Milli atlet Nevin Yanıt Barcelona yarışlarında 100 metre engellide kendine ait rekoru yeniden kırarak akışlandı.

Küme düştük
Davis Kupası'nda Büyük Britanya'ya 3-0 yenilen Türk Milli Takımı'nın üçüncü kümeye düşmesi kötü oldu.

Ceza budur!
Arjantin-Meksika maçında ofsayt golü veren Rosetti hakemliğe veda edip çirkinliğe son verdi.


* * *
KÜREKTE TARİHİ BAŞARI
Galatasaray'dan Kürek Milli Takımı'na giden Barbaros Gözüpak, Bayram Sönmez, Sezgin Günalp ve Erdem Öztürk'ü alkışlayalım. Bu kürekçilerimiz Dünya Kupası üçüncü turunda finale kaldılar ve Türk kürek tarihine isimlerini yazdırdılar.


* * *
NBA'DE GURUR GÜNLERİ
DÜNYA basketbolunun kalbi NBA'de, artık Türk basketbolcuları da ağırlık koymaya başladı. Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Semih Erden, Ersan İlyasova'dan sonra şimdi de beşinci basketbolcumuz Ömer Aşık'ı da Chicago Bulls'a yolladık. Bu rakam daha da artacak buna kesinlikle inanıyorum. Hepsinin şansları açık olsun.


* * *
SUÇLU KİM?
Kovulmayı bekleyen Güiza
Güiza Fenerbahçe'ye gelirken 'İspanya Gol Kralı' idi. Baştan "Gelmem" dedi ama paranın büyüklüğü onun istikametini Fenerbahçe burnuna yönlendirdi. Gelgelelim Fenerbahçe'de ikinci yılı biterken onun gol krallığı teneke krala dönüşüverdi. Hakkında yazılanlar ve söylenenlere adeta kulaklarını tıkadığı için vurdumduymazı en iyi oynayan canlı idi. Parmak hareketi bardağı taşıran son damla oldu. Herkes ona "Hadi artık git" diyor, o ise mutlu ve kovulmayı bekliyor.


* * *
DEDİ VE KODU
Doğum gününü unutmayın!
Beşiktaş ısrarla Real Madrid'den ayrılan Guti'yi almak için servet denilecek transfer ücreti ödeyecekmiş.
-Aman Kartal unutma. Guti 31 Ekim'de 34 yaşına basacakmış. Haberiniz olsun.
* * *
Dostumuz Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel ne şiş, ne de kebap yansın dercesine önce Türk işi döner yemiş, sonra Mesut Özil'i bizzat tebrik etmiş. Ardından da Ermenistan'da "Soykırım anıtını" ziyaret etmiş.
-Bayan Merkel İsrail'i unutmuş, doğrusu çok ayıp etmiş.


* * *
SOFUOĞLU "ZİRVE BENİM" DEDİ
Evet gururumuz Kenan Sofuoğlu Çek Cumhuriyeti'nde yapılan yarışı birinci bitirerek 183 puanla zirveye oturdu. Korkusuz yarışçımız sezonun bitmesine kala aldığı bu birincilik ile şampiyonluk yolunda iddiasını sürdürdü.

* * *
Bir Portre
SÖNMEZ DAĞ
Genç çocuk soyadı gibi atletizmin dağ koşusunda 5 bin metrede Dünya Şampiyonu oldu. Başka ülkelerde olsa Sönmez'i devlet himayeye alır. Bizde ise devlet büyükleri 17 yaşındaki Torino fatihini karşılarına alıp 'bravo' derler, sonra da tebrik ederler.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor