İsmet Tongo

İsmet Tongo

08 Temmuz 2010 | Perşembe

Keita gider Kewell gelirse!

Evet Keita gider, Kewell gelirse Polat yönetimi baştan aşağı hatalı iş yapmış demektir. Aslına bakarsınız Keita ve Kewell, al birini vur öbürünedir. İkisi de büyük futbolcudur. İkisi de tek başına maç kazanacak kadar güçlüdür. Ama gel gelelim ikisi de futbol terbiyesinden yoksun iki dünya yıldızıdır. Hatırlayın. Bu iki futbolcunun 3-5 maçından başka neyi var. Kewell son haftalarda oynasa belki Galatasaray şampiyon olacakken, sakat olmadığı halde 'sakatım' diye diye maç seyretti. Sebep Dünya Kupası'na gitmek ve orada oynamak. Oynamadığı zamanlar parasını takır takır aldı. Mukavele imzalamaktan kaçtı. Sonra da Dünya Kupası'nda sıfırı çekince tekrar Galatasaray'a yanaştı. Ama yaşına ve haline bakmadan en ağırca şartları ileri sürerek gelmek istedi. Keita gerçekten büyük futbolcu. Ama oynamayan futbolcudan ne hayır gelir. Bir senede 10 maç oynayan, futbol ahlakına uymayan hareketler yapıp, ufak bir dokunma ile kendini yerden yere atan adamın, Galatasaray'da yeri yok. Hayrından çok zararı olan adama 'güle güle' denir. Taraftarlar kendine gelmeli. Bu iki futbolcuyu çok sevebilirler. Sevgi ile başarı alınmıyor. Gidenlerin arkasından ağıt yakmaya gerek yok. Gelecekler eğer bunlardan kötüyse o zaman hep beraber tepki koyarız.

* * *
MiLYON EURO'LARA "VUR" TEKMEYi
Süper Lig'in başlamasına daha çok var. Buna güvenip beklemektense, uyarıyı şimdiden yapmakta yarar var. Konumuz 'Süper Lig'deki kasap futbolcuların, yıldız futbolculara acımasızca vurdukları tekmeler ve onların uzun süre geçirdikleri sakatlıklar.' Büyük paralara transfer edilen dünya yıldızları sakatlanınca bunun zararını kulüpler çekiyor. FIFA atılan bu tekmelere karşı hakemlerin dikkatli olmasını ve vuranların da kesinlikle cezalandırılmasını istiyor. Türkiye liglerinde şu anda 20'den fazla kasap futbolcu var. Kendi meslektaşlarına tekme atarken bile içleri zerre kadar sızlamıyor bunların. Futbol Federasyonu bu konu ile çok ciddi olarak ilgilenmek zorundadır.

* * *
İTALYA YABANCIYA SINIR KOYUYOR
İtalya Futbol Federasyonu lig maçlarında AB ülkelerinin dışında bir futbolcu getirilmesi konusunda karar aldı. Ancak İtalya birinci lig takımları bu rakamı az bulup artırılması için itiraz ettiler.

* * *
DİSİPLİN KURULU, HABERİ OKU SONRA DA İSTİFA ET
Fenerbahçe-Trabzon maçında statta, ve dışarıda çıkan olaylara ilave stadı yakmak isteyenlere 15 yıl hapis ceza isteniyormuş. 'Statta fazla bir şey olmadı' diyerek sahayı 2 maç kapatan Disiplin Kurulu'nun 'vicdanları rahatlasın' diye istifa etmelerini tavsiye ediyorum.

* * *
SUÇLU KİM?
DÜNYA KUPASI'NA VEDA EDENLER

Dünya Kupası'na veda eden ülkelerin teknik direktörleri daha ülkelerine varmadan görevlerinden azledildiler. Futbolun kanunu bu. İsimleri kim olursan olsun sepet koluna herkes yoluna gidiyor. Eriksson (Fildişi Sahili), Lippi (İtalya), Parreia (Güney Afrika), Rehhagel (Yunanistan), Dunga (Brezilya), Domenech (Fransa). Bu gönderilen isimler dünyaca ünlü. Bu ünlüler dışında gönderilen beş altı hoca daha var. Ama endişe etmeyin, kovulan bu hocalar kısa sürede iş bulurlar. Hem de kurtarıcı olarak!..

* * *
İYİ... KÖTÜ.. ÇİRKİN...
DELGADO HARİKAYMIŞ!

Hazırlık kampından gelen haberler, Delgado'nun çok iyi olduğu şeklinde. Umarım haber doğru çıkar.

İSTİFA ETTİ AMA!
Ankaragücülü Ayhan Ataman'ın söylediklerinin doğruluğu açığa çıkmadan istifa etmesi hatalı karardı.

HATALI YOL
Bursaspor'un şampiyonluğunda davalarını geri çekmeyenler, bu başarıya darbe vurarak ayıp ettiler.

* * *
ÇOK DEĞERLİ SÖZLER
"İyilik melekleri Kocaman'ı sevecek mi? " CEMAL ERSAN
"Artık mazeretim kalmadı " TEAFİLO (TRABZONSPOR)
"Hiçbir yere gitmeyeceğim" NOBRE (BJK) n "Sambacılar rumbacılar oldu" ZİYA ŞENGÜL
"Güiza'nın kendisi sorunlu" AYKUT KOCAMAN
"Çok güçlüyüz, Avrupa ligini alabiliriz" ERNST (BJK)
"Taş gibiyim. Futbol bile oynarım" HAKAN ŞÜKÜR
"Takımda ağabey kalmadı" SEMİH HAZNEDAROĞLU
"Aykut, Daum'dan daha kötü olamaz " ESER KARAKAŞ

* * *
DEDİ VE KODU
SENİNLE NE OLUR ACABA?
Real Madrid ve Rusya'daki günleri pek başarılı geçmeyen Beşiktaş'ın Alman hocası Schuster defansa demiş ki "Büyük takım cesur oynar."
-Sayın hocam benim merakım Beşiktaş'ın cesur oynaması değil, senin ne yapacağındır.
* * *
Fenerbahçe kalecisi Volkan gelecek için görüşlerini medyaya açıklamış ve demiş ki "Bundan sonra ileriye bakıyoruz."
-Aman Volkan geriye sakın bakma, sonra ağlarda bir top görebilirsin.

* * *
ALINTILAR
FALANCA BASIN İDDİASI
"Gazeteler ve televizyonlar, bu sezon da transferdeki habercilik düzenini değiştirmedi. Şimdilerde "Falanca basının iddiası" diye haber kakalıyorlar. Yalanları ödünç almanın yeni şekli bu. İnternet gazeteciliği, bizim gazetelerimizi teslim almışsa... Gazetelerdeki muhabirlik elden ayaktan kesilmişse. Yalandan kim ölmüş! Kim utanmış!"
Hakkı Yalçın - FOTOMAÇ

* * *
BİR PORTRE
TUĞBA KARADEMİR

Buz pateninde gururumuz Tuğba Karademir aktif spor hayatını kapattığını açıkladı. Spor dünyasında şaşkınlık yaratan karar için Tuğba, "Tahsil hayatım beni zorluyordu. İstemeye istemeye bu kararı almak zorundaydım" dedi. Üniversite oyunları öncesi bu karar ona yakışmadı.

* * *
TRAFİK LAMBASI
Çizik yedi

Maradona çimlerdeki büyüklüğünü, teknik direktör olarak sağlayamadı. Büyük adına bir çizik attırdı.

Ne yazar?
Hakemlerin bir kısmı değil profesyonellik, uzaydan bile gelseler isimler aynı kaldıkça değişmezler.

Bravo Mesut
Alman Milli Takımı'nın Türk yıldızı Mesut, başarılı futbolu ile Messi'yi geçip büyük takdir topladı.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor