İsmet Tongo

İsmet Tongo

22 Ocak 2011 | Cumartesi

Hangi hakla?

Galatasaray'ın aklı başında insanlarını şaşırtan bir ültimatom, medyada birden bire flaş haber oluverdi. İkinci başkan Mehmet Helvacı iki arkadaşı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat ile birlikte başkan Adnan Polat'a "rest" çekip acilen genel kurula gidilmesini talep ettiler. Bu Galatasaray tarihinde görülmemiş şaşırtıcı bir olaydır.
Ben şimdi Helvacı ve iki arkadaşına sormak istiyorum: Hangi hak ve sıfatla istifa istiyorsunuz? Bu hal sizlere yakışıyor mu? Hem görevde kalın, hem de istifa isteyin. Polat sizleri istifaya davet etmesine rağmen "İstifa etmeyeceğim" demeniz sizlere yakışıyor mu? 105 yıllık tarihte bu gibi olayların çok örnekleri var. Birini size yazayım. Mustafa Pekin'in başkan olduğu yıllarda Galatasaray kötü günler yaşıyordu. Hiçbir üye ağzını açıp bir laf etmedi. Kimse imza toplamadı.

Buyurun imza toplamaya

Ancak Divan heyeti toplantısında eller havaya kalkarak oylama yapıldı ve Divan Başkanı Doğan Akagündüz'ün başkanlığında bir heyetin Mustafa Pekin'e gitmesine karar verildi. Heyet başkanı, Pekin'e gidip istifa etmesi gerektiğini söyledi. Pekin de birkaç gün içinde istifasını verdi yerine de kısa dönem için Selahattin Beyazıt seçilmişti.
Galatasaray'ın üyeleri, Adnan Polat'ı indirmek istiyorsanız buyurun imza toplamaya...
Unutmayın, başkan değişikliği Divan Kurulu'nun kibarca uyarması, Genel Kurul'a verilecek dilekçe, kalkacak ellerin tespiti ile belirli rakamı toplaması ve de üyelerin genel kurul dışında topladığı gerçek imzalar ile gerçekleşir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor