İsmet Tongo

İsmet Tongo

16 Mart 2011 | Çarşamba

Taraftar maçı alır

Tanıyıp tanımadığın önemli değil. Sokakta kime rastlasak soru hep aynı. İsmet bey "Maç ne olacak?" ya da "Sizler karamsar adamlarsınız. Bir de Galatasaray yenecek deyin yahu" diyorlar...
Bu konuşmaların ardından Galatasaray'ın Ankaragücü maçı aklıma takılıyor.
Yazdıklarımı düşünüyorum. "Bu kadar kötü olan bir takımı otobüse koyar, Bank Asya 1.
Lig'de oynayan takımların şehirlerine götürür, hepsini satışa çıkartırım" demişim. Yazdıklarınım arkasında olmak kaydıyla onları dondurup cuma gecesine dönüyorum.
Galatasaray takımının elle tutulacak bir yerininin olmadığını bilmeyen ve görmeyen yok. Bu takıma karşı nasıl iyimser olacaksın, doğrusu onu bulmak zor geliyor bana.
Ancak yine de iyimser olalım diyor, iki ezeli rakiple ilgili çok geçerli, bir cümleyi yazmakta yarar görüyorum. Söz şu "Ezeli rekabette, iyi oynayan değil, kötü oynayan kazanır."

Balon patlar mı?
Bana bu sözleri hatırlatan birçok maç geldi geçti gözümün önünden.
Gerçi son senelerde Fenerbahçe, Galatasaray'ı hep yeniyor ama bakarsınız bu maçta şemsiye ters döner, onlar için.
Fenerbahçe asla yenilmeyecek takım değil. Bu gidişte Fenerbaheçe'yi 'balon' gibi şişirenler 'Fener medyası.' İnanın bana, öyle benzetmeler yapıyorlar ki, 'o balon' ummadıkları bir yerde patlayacaktır. Galatasaray, Fenerbahçe'yi yenebilir mi? Neden olmasın. Galatasaray devamlı kaybedip puan cetvelinin alt sıralarına iniyor ama, gene de bir çok maçta iyi top oynadı. Türk Telekom Arena'nın müthiş akustiği içinde, 50 bine yakın Galatasaraylı taraftarın tezahüratını hele bir düşünün.
Aslında bu takımı ayağa kaldıracak olan da o taraftardır. Onlar isterse bu maçta da kötü olan mutlaka kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor