Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

26 Ocak 2012 | Perşembe

Laubalilik yakışmadı

Fatih Terim öyle hırslı ve ciddidir ki; yardımcıları ile "Ayak tenisi" oynarken bile hep kazanmak ister, asla laubali davranmaz. Futbolda rakibi küçüksemek en büyük tehlikedir.
Hedeflere ulaşmanın sırrı her maça aynı ciddiyetle çıkmaktır.
Galatasaray'ın üç gün önce Eskişehir'de bir puanı kurtarmasından sonra Ankaragücü ile oynamak büyük şanstı.
İlk 9 dakikada Gökhan ve Emre'nin golleriyle 2-0 erken yakalanınca doğal olarak motivasyon kaybı oldu. Rakibe saygı göstermeye ben de saygı duyarım.
Ancak işi laubaliliğe dökmek nedir?
Galatasaraylı oyuncuların görmeden ezbere yaptıkları topuk pasları ciddiyetsizlik göstergesiydi.
Bu saplantı yüzünden final paslarında çevre kontrolü yapmadıkları için ya yanlış yerlere top attılar ya da gereksiz şutlar denediler.

ENGİN KOZ OLACAK
Soyunma odasında Fatih Hoca kesin uyarmış, ikinci yarı laubaliliği bıraktılar. Emre Çolak ve özellikle Engin Baytar, izleyenlere keyif verdi. Riera'nın golle tanışmasında Engin'in takipçiliğinin, topu kazanma konusunda gösterdiği ısrarın ve çabanın büyük payı vardı.
Engin serbest oynadığında ve sorumluluk üstlendiğinde gelecek haftalar için büyük koz olacaktır.
Not: Ankaragücülü oyuncuları tribünlere çağırmak ve alkışlamak büyük jest oldu. Türkiye'nin efsane külübünü bu hale düşürenleri kınıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor