Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

30 Mart 2012 | Cuma

Transfer TFF'nin kararına bağlı

Fatih Terim ile her yıl yenilenmek şartı ile 1 yıllık sözleşme yapılmıştı. İnter'e gideceği söylentileri çıktı. Bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?
Terim, Avrupa'da önce Fiorentina sonra Milan'a gidip çalıştıktan sonra G.Saray'a dönmüştü. G.Saray'daki ikinci dönemi kapattıktan sonra Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzon'dan teklif aldı. Ama kabul etmedi.
Çünkü o G.Saraylı'lığının dışına çıkmadı. Sadece Milli Takım'da görev yaptı. Terim ile G.Saray arasında sözleşme konusunda bir "kriz" yaşanacağına inanmıyorum. Sözleşmenin sezon başında 3 yıllık, 1 artı 2 olarak yapıldığını biliyorum. Ama Terim'in isteği ile bu sözleşmenin her yıl yenileneceğini de biliyorum. Geçmişteki G.Saray yönetimleri yabancı hocalarla çalıştılar alma boylarının ölçüsünü aldılar. Rijkaard gibi dünya markası bir hoca geldi ama G.Saray'ı ne kupada ne ligde başarıya taşıyamadı.
Eğer G.Saray geçen yıl yaşadığı dibe vuruştan sonra yeniden futbolda ayağa kalkabilmiş ve zirveye oturmuşsa bu başarıda aslan payı Terim'e aittir. 10 yeni oyuncunun katılımıyla uyumlu bir kadro yaratmak, keyifli bir futbol oynatmak ve 14. haftadan itibaren liderlik koltuğunda oturmak Terim'in Florya'da yarattığı aile ortamının eseridir.
Bu kadroyu sezon başında bir yabancı hocaya verseydin G.Saray asla bu noktalara gelemezdi. Tecrübe çok pahalıdır. Türk futbolunda en büyük başarılara imza atmış Fatih hocanın tecrübesi ve karizması G.Saray futbol ailesinin parlamasında en büyük etkendir.
Bu yüzden sözleşmenin uzatılmaması söz konusu bile değildir.
Terim, G.Saray taraftarının gönlündeki teknik direktördür. Beşiktaş maçında "ultrAslan" tarafından Terim ve öğrencilerine yönelik üç boyutlu gösteri ve "Başı dik durur" sözü taraftarın hocaya olan güvenini, sevgisini ve G.Saray'ı nereye getireceğinin mesajıdır.

G.Saray'da transfer çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Baros'un yerine Berbatov düşünülüyor.
Sizce iyi bir transfer olur mu? G.Saray'ın daha hangi mevkilerine transfer yapılmalı?
TFF'nin 3 Temmuz ile ilgili süreci sonuçlandırması gerekiyor. UEFA toplantısında Platini ve İnfantino süreçle ilgili TFF'den çabuk karar vermesini istedi. Bu konuda taviz vermeyeceklerini, şike konusunda ciddi deliller olduğunu söylediler. TFF nasıl bir karar alacak?
Puan silinmesi için 58. maddenin içine ek bir madde konması gerekir.
Ya da Etik Kurulu raporunun vereceği bilgilere göre küme düşürme yöntemine başvurabilir ama hiçbirini yapmazsa "UEFA'dan gelecek cezaya razıyız" derse Türk futbolu 3 ya da 5 yıl Avrupa'da olamaz. Bu süreçte bırakın yabancı transferi, yerli transferi bile yapılamaz.
Onun için G.Saray, Berbatov'u alacakmış, Ronaldinho'yu düşünüyormuş, Hamit Altıntop ile anlaşmış...
Bunlar buz üstüne yazı yazmaya benzer. TFF'nin kararı, Türk futboluna ve kulüplere güven verecek.

Baros ve Necati'nin çift forvet oynadığı son iki maçtan birinde G.Saray yenildi, diğerinde berabere kaldı. Orduspor maçında bu ikili oynamalı mı?
Elmander'in iyileştiğini ve Orduspor maçında oynayacağını duydum. Fatih hoca tedbir olarak ilk 11 de başlatmayıp yedek kulübesinde tutabilir. İlk 11'de Baros-Necati ikilisine yine şans verir.
Bu şans Baros'un geleceği adına son şansıdır. Görünen o ki Baros ya iki ay sonraki Avrupa Şampiyonası'nı düşünüp sakatlanmamak için oynamıyor ya da kafasından G.Saray'ı silmiş. Çünkü Baros'un eski gücünü çabukluğunu, hırsını ve isteğini kaybettiğini gördüm.
Ayrıca oyun içinde gerekli yerlere yapmadığı koşularla Necati'yi de olumsuz etkiliyor.

Devrde arasında alınan Yiğit ile sezon başında gelen Sercan'ın G.Saray'a maliyeti 6 milyon euro oldu. Bu ikiliden hiç fayda görülemedi? Siz bu ikiliyi nasıl yorumluyorsunuz?
Sercan Yıldırım genç bir golcü olarak G.Saray'a geldi. Fatih hoca da kendisine çok maçta şans verdi.
Ancak Sercan özel hayatını Galatasaray'ın önünde tuttuğu için gereken çıkışı yapamadı. 'Neden oynamıyorum?' sorusunun cevabını kendisinde arasın.
Yiğit'in gençliği ve dinanizminin G.Saray'a çok şey katacağına inanıyordum. Transferi gündeme geldiğinde destek yazıları yazdım.
Ama aldığım bilgilere göre o da eğlenmeyi ve gezmeyi çok seviyor.
Bu huyunu değiştirmezse G.Saray ancak hatıralarında yer alır.

RÖPORTAJ: YILMAZ ŞENOL

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor