Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

11 Mayıs 2012 | Cuma

Terim&Çakır sigorta

Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray tarih boyunca birçok derbi oynadı. Bu maçın tüm zamanların en önemlisi olacağını söyleyebilir miyiz?
"Süper Final"in sihri midir bilemem ama gazeteci olarak ikinci kez böyle bir heyecanı yaşıyorum.
Çünkü İzmir'de 1981 yılında Göztepe-Karşıyaka finali tam 100 bin kişi önünde oynanmıştı ve golsüz bitmişti. Fenerbahçe-
Galatasaray maçı gerçekten sonu şampiyonluk ile bitecek nefes kesen, tansiyon yükselten hatta kalpleri durdurabilecek süper bir derbi olacak. Türkiye'de hayat duracak, yurt dışında bile özellikle Türk vatandaşları bu derbiye kilitlenecek.

- Fatih Terim'in cezasının ertelenerek takımın başında olmasını nasıl yorumluyorsunuz?
Tahkim Kurulu, Süper Final'de süper derbiye yakışacak doğru bir karar verdi. Bence bu tür cezalar gelecek yıldan itibaren para cezasına dönüştürülmeli. Bir takım sahaya hocası olmadan çıkmamalı.
Tahkim'i bir kez daha alkışlıyorum. Terim de söylemlerinden dolayı pişmandır. Sahadaki varlığı sadece Galatasaray için değil diğer takım oyuncuları için de olası itiş kakışların engellenmesi adına bir sigortadır.

- Galatasaray'ın Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldığı son maçta forvette Baros oynamıştı. Fenerbahçe karşısında yine Baros'la devam edilmeli mi, yoksa dinlenmiş olan Necati mi forma giymeli?
Fatih hocanın forvette Necati-Elmander ikilisine şans vereceğini düşünüyorum. Baros bu sezon Galatasaray'a kalitesi doğrultusunda hizmet etmedi. Bazı maçlarda saman alevi gibi parladı. Çünkü aklı haziranda yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda.
Büyük bir ihtimalle bu turnuva Baros'un son turnuvası olacak. Galatasaray aynı sorunu 2010 Dünya Kupası öncesi Elano'da yaşamıştı. Baros da Elano gibi"Aman sakatlanmayayım" diyerek eskiden gözüpek girdiği pozisyonlarda şimdi ürkek davranıyor.

- Kadıköy'deki ilk maça "Başkanı olmayan bir yerde benim olmam doğru olmaz" diyerek gitmeyen Ünal Aysal'ın şampiyonluğu belirleyecek bu derbiye tam kadro gitme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fenerbahçe Başkanı Sayın AzizYıldırım'ın Ali Sami Yen'deki maçlara gelmemezlik yaptığını ben hiç hatırlamıyorum. Tüm derbilerde hastalık ya da mazeretlik bir durum yoksa bütün başkanlar tribünde yerini almalıdır.
Kaldı ki yüzyılın derbisini kaçırmak Ünal Aysal adına büyük kayıp olur, büyük de eleştiri alırdı. Başkanların varlığı takıma güç verir. Sayın Ünal Aysal da Kadıköy'e giderek hem takımına destek olacaktır hem de Fenerbahçe yönetimine saygı göstermiş olacaktır.

- Galatasaray'da Melo, Eboue, Engin, Baros; Fenerbahçe'de ise Emre, Baroni, Caner kart görmeye müsait.
Derbide kırmızı kartlar olur mu?
Derbiye, Barcelona-Chelsea maçını dört dörtlük yöneten Cüneyt Çakır'ın atanması doğru bir karar. Bu derbi Şampiyonlar Ligi Finali kadar değerli. Oyuncuların tümü Çakır'ın Nou Camp'ta nasıl bir yönetim sergilediğini izlediler. Bu yüzden herkes ayağını denk almalı. Çakır derbide güvenin sigortası olacaktır. Derbinin centilmence geçeceğine inanıyorum.
Oyunu germeye çalışan futbolcular olursa ve takımlarının kaybetmesine etki ederlerse camiaları tarafından asla affedilmezler.

- Galatasaray şampiyon olursa kupa Saracoğlu'nda alınmalı mı? F.Bahçe 'burada verilmesin', Aysal 'Saracoğlu'nda alalım' diyor!
Türkiye 3 Temmuz'dan bu yana futbolda sıkıntılı bir dönem yaşadı. Bu sıkıntının baş aktörü de Fenerbahçe'ydi. Galatasaray kazanırsa gerilim yaratmama adına kupa TT Arena'da düzenlenecek şampiyonluk töreninde verilebilir. Ama FIFA'nın fair-play ruhunu gözetirsek kupanın Galatasaray kazandığında Kadıköy'de verilmesi etik olarak doğrudur.

RÖPORTAJ: YILMAZ ŞENOL

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor