Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

10 Ağustos 2012 | Cuma

Avantaj Aslan'da

Galatasaray, Lazio ve Fiorentina ile oynadığı hazırlık maçlarında iyi bir futbol sergiledi. Size göre lige hazır bir görüntü içerisinde mi yoksa eksikleri var mı?
Fatih Terim iki maçta da kadroda yerli oyunculara ilk 11'de daha fazla yer verdi. Galatasaray 2000'de UEFA şampiyonu olurken yabancıların yanı sıra bu başarıyı kaliteli yerli oyuncularının katkısıyla sağladı.
Çünkü yabancı oyuncular transfer edildiğinde kafalarda "Banko oynayacaklar" imajı oluşuyor. Yerli futbolcular bu anlayıştan dolayı ya küsüyor ya da yabancıya tavır alıyor.
Terim'in iki maçtaki kadro tercihi "Herkes benim için eşittir. Formayı hak eden giyer" mesajı verdi.
Galatasaray oyun ritmini henüz yakalamış değil. Terim'in "Önde basan, ayağa isabetli pas yapan, mücadeleden kaçmayan, top rakipteyken kendi alanına çabuk dönen" oyun felsefesini yeni ve eskilerin sürdürdüğünü gözlemledim.
Galatasaray, belki Lazio ve Fiorentina maçlarında çok keyif vermedi ama mücadele ve oyunu kaybetmeme yönünden, kazanma iştahından dolayı göz doldurdu.
Galatasaray da Fenerbahçe de çok çok önemli bir maça çıkacak... İki takımı değerlendirecek olursak, artılar ve eksiler nelerdir. Avantaj kimde sizce?

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK
Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye karşı geçen yıl elde ettiği psikolojik üstünlüğü var. İki kez Kadıköy'de kaybetmemek, ilkinde Arena'da farklı kazanmak Arena'daki 2. maçtaki yenilgiye rağmen yakalanan gol pozisyonlarının çokluğu Galatasaray adına bir avantajdır.

YILDIRIM ALKIŞLANIRDI
Fenerbahçe, Emre'nin eksikliğini gideremedi. Bekir-Egemen ikilisi tek hamleli oyuncular. Üstelik bu ikili topla oyuna katılma konusunda sıkıntı yaşıyor.
Krasic ve Yobo oynarsa farklı bir Fenerbahçe izleyebiliriz. Aykut Kocaman, hazırlık maçlarından itibaren kadro iskeletini korudu ve Avrupa'da ilk turu geçti. Yine de moralli Fenerbahçe karşısında kadro uyumu açısından Galatasaray bence bir adım öndedir.
Erzurum'da uzun bir aradan Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarı eşit olacak. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım son divan toplantısında yaptığı konuşmayla ve Galatasaray üzerinden verdiği örnekle iki camia arasına nifak tohumları ekmiştir.
Oysa bir yıl cezaevinde kalan Aziz bey sağduyulu ve camiaları birleştirici bir konuşma yapsaydı alkış alırdı. Sosyal medyada iki kulüp taraftarlarının birbirleri ile yaşadıkları söz düelloları insanı ürkütüyor. Erzurum'daki stada iki takım taraftarlarının emniyetin alması gereken özel önlemle ayrı kulvarlardan gelip girmesi gerekir. Bu sağlanamazsa sıcak temas yaşanabilir.
Böyle bir olay da kimseye bir şey kazandırmaz.
Dilerim Türkiye örnek bir derbi izler ve Avrupa'daki yayın organları da manşetlerine Erzurum'da yaşanacak güzellikleri taşır.

GERGİNLİK ÇIKMASIN
Deplasmanlara gitmeyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bu maça da gitmeyeceğini açıkladı... Çarşamba günü Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile birlikteydim.
İki saat sohbet ettim. Sayın Aysal, Aziz beyin söylemlerinden dolayı sırf şeref tribününde gerginlik yaşanmaması adına Erzurum'a gitmeyeceğini söyledi. Hatta 2. başkan Adnan Öztürk'e de derbiye gitmemesi konusunda uyarıda bulunduğunu açıkladı.
Derbide tribünde Ali Dürüst ile Lutfi Arıboğan olacak. Sayın Aysal'a, "Arıboğan'a Fenerbahçe tepkili. Gitmesi doğru mu?" diye sordum. Başkan "3 Temmuz sürecinde Arıboğan'ın Fenerbahçe'nin ceza almaması için nasıl çalıştığını sadece biz değil tüm federasyon ve eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yakından biliyor" cevabını verdi.
Sizce Galatasaray'da transfer kapandı mı? Hakan Balta'nın yerine iyi bir sol bek alınmalı mı? Şunu biliyorum ki henüz transfer kapanmadı. Galatasaray iki oyuncu daha alacak ve bunun biri de "Çilek" olacak.
Başkan, "Çilek"i bulduğunu, kulübü ile anlaştığını ancak futbolcuyu ikna etmekte zorlandıklarını söyledi. Bu transfer için büyük çaba sarfedeceğini, bitmesi halinde Türkiye'nin ayağa kalkacağını iddia etti.

Röportaj: Yılmaz ŞENOL

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor