Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

09 Mayıs 2016 | Pazartesi

Tartışmaları çöpe attı

Fenerbahçe lobisi bir hafta boyunca, "Galatasaray bize oynadığı oyunu Beşiktaş'a oynamaz" şeklinde algı operasyonu yaptı. Sosyal medyadaki Beşiktaşlılar da, "Galatasaray, Fenerbahçe'nin 4'üncü yıldızı takmasını ister mi?" fikrini üretti.

Bu kötü düşünceleri çöpe atan mücadele gücü yüksek bir derbi izledik. Galatasaraylı oyuncular özellikle ilk yarıda Gomez, Sosa ve Olcay'ın dışarıdan attıkları şutlar dışında Beşiktaş'a pozisyon bile vermediler.

Çünkü Galatasaray takım olarak doğru oynadı. Top Beşiktaş'a geçtiğinde çok adamla bastılar. Alan savunması yaparak Beşiktaş'a geniş alan bırakmadılar. Ben Beşiktaş'ın hiçbir maçta kaleci Tolga'ya bu kadar geri pas oynadığını görmedim.

Marcello, Tosic ve Querasma'nın sinirli tavırları tribünleri oyunun içine çekerken Galatasaraylı oyuncular da coşkulu oyun ve iyi mücadele konusunda motive oldu. Galatasaray'ın hücumlarında Yasin- Podolski ikilisi final paslarını etkili kullanamadı.

Apoletiyle sahada yer alan Sneijder fizik güç yetersizliğinden ayağındaki topları kullanamadığı gibi şut atma konusunda da etkisizdi.
İkinci yarı Galatasaray'ın fizik gücü tükenince, Beşiktaş takım halinde Galatasaray kalesine kolay gelip ciddi pozisyonlar buldu. Sinan Gümüş'ün Yasin'in yerine oyuna girmesi Galatasaray'ın hücumda etkili olmasını sağladı. Emre'nin karşı karşıya atamadığı golün pasını verdi. Rikerink'in en büyük hatası dikine hücuma giden Sinan'la oyuna başlamamasıydı.

Sneijder'in yerine giren Donk yaptığı hatayla Galatasaray'ın derbiyi kaybetmesine neden oldu.
Donk dışında Galatasaraylı oyuncular yenilmelerine rağmen sonuna kadar derbiyi kaybetmemek için mücadele ettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor