29 Ağustos 2011 | Pazartesi

Uzay gemisi bozuldu

IAAF'in yayıncı kuruluşların programı aksamasın diye koyduğu tek fodeparla diskalifiye kuralı bu kez hepimizi üzdü. Koskoca uzaylı Usain Bolt kim bilir artık fazla konsantrasyondan mıdır nedir gözle görülür netlikte hata yaptı. Tek hatanın bedeli açıktı: Diskalifiye.
O sırada IAAF başkanlığına yeniden seçilen Lamine Diack acaba neler düşünüyordu? Bu sporun dünya çapında popülaritesinin ya da moda deyimle marka değerinin sembolü Bolt yarışı ahlar vahlar arasında terk etti. Ya bu gelecek yıl Londra'da Olimpiyat finalinde tekrarlanırsa?
Belki de bu kuralın değişmesi için en büyük fırsat bu.

Blake'in hakkını yemeyelim
Tabii ki Yohan Blake'in hakkını yemeyelim.
Bolt'un genç antrenman partneri yarı finalde bu performansın sinyalini vermişti. Bolt gittikten sonra yarışmak da kolay değil. İhtiyar delikanlı Kim Collins o tecrübesiyle bronzu aldı mesela. Walter Dix belki Bolt'lu bir yarışta 10.08'le madalya alamazdı. Ama o şokla gelen yavaşlıkta gümüşü kaptı. Galiba uzun yıllar konuşulacak bir 100 metre finali oldu.
Erkekler 10 bin finali de harikaydı. Kenenisa Bekele 1 yılı aşkın süredir yarışmamanın bedelini ödedi. Britanyalı Mo Farah için altın yolu açık görünüyordu. Ama kimsenin aklına gelmeyen bir adam, bu yıl sadece 4 yarışta piste çıkan Etiyopyalı İbrahim Jeilan son 150'deki inanılmaz atağıyla onu gümüşte bıraktı. Bir cümle de Karin Melis Mey için. Bu kadar kötü bir dereceyle ilk 8'de yer alması bile bir lütuftu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor