02 Mayıs 2013 | Perşembe

Raydan çıkarmalı

Maçın önemini anlatmaya gerek yok. Futbolcuları motive etmek, onların maça odaklanmalarını sağlamak gibi bir dert de yok. Bu kez sorun belki stres yönetimi olabilir.
İlk maçtaki zihinsel sağlamlık ve dinamizme fazlasıyla ihtiyaç olacak bu gece.
Benfica'nın evinde ilk maça oranla daha agresif olacağı kesin.
60 küsur bin seyircinin de desteğiyle bir baskı kurmak ve muhtemelen bir an evvel bu baskının sonucunu almak isteyecekler.
Tabii ki Fenerbahçe'nin kendi kalesine kapanmak istemeyeceği ve topa sahip olmak isteyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ne var ki maç içinde belli bölümlerde böyle bir baskı mutlaka yaşanacaktır.
Bu dönemlerde paniğe kapılmamak, takımın kompakt şekilde savunma yapması şart. Tabii ki Volkan'ın üstün performansı da.

Sağlam sinir gerekir
Bu baskı dönemlerinde iyi kontrataklar her zaman rahatlatır.
Ama Fenerbahçe'nin bu konuda işi fazlasıyla doğaçlamaya bıraktığını söyleyebiliriz. Mönchengladbach deplasmanında Cristian'ın bitirdiği atak dışında neredeyse böyle planlı programlı kontratağı olmadı sarı-lacivertlilerin.
Yani baskı karşısında sağlam savunma, sağlam sinirler gerek.
Topu ayağına alabildiği anda Fenerbahçe'nin cezalandırıcı olması gerekir. Eksik orta sahanın ve özellikle Cristian ile Salih'in hücum performansı belirleyici olacak. Zaten kimle oynarsanız oynayın önemli olan kanatları unutmuyoruz.
Kritik nokta gol. Golü atmış bir Fenerbahçe'nin özgüveni, stresli Benfica'nın oyun düzenini alt üst edebilir. Rayından çıkmış bir Benfica'nın baskı denemesi Fenerbahçe'nin ekmeğine yağ sürecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor