Murat Zorlu

Murat Zorlu

08 Aralık 2009 | Salı

Gayri teknik

Haftalar önce taraftarın tepkisine, "en son ne zaman 6'da 6 gördüler?" şeklinde bir soruyla karşılık vermişti Daum. Doğru, taraftar 6'da 6'yı hiç görmemişti, tıpkı şu son 4 maçtaki 3 mağlubiyet 1 beraberlik rezaletini hiç görmediği gibi. Daum'u severim ama "oyuncular istedi, çift forvet çıktık" açıklaması kriz zamanı bir liderin yapacağı açıklamalar olmamalıydı. Santos, Kazım, Guiza gibi isimlerin gerek saha içi gerekse saha dışı performanslarıyla en azından bir uyarı almamaları da "Nerede eski Daum" dedirtti. Güiza iki senedir taraftara saç baş yolduracak, sonra 82. dakikada oyundan alınınca Koch'u itecek, hemen ertesi maçta yine forma şansı bulacak. Santos sanki Brezilya'da plajda oynuyor havasında maçlara çıkacak, kaybedilen maç sonrası sabahlara kadar gezip eğlenecek, sonra yine ilk 11'de maça başlayacak. Bu şekilde ne yazık ki takım olmak mümkün değil. Halbuki F.Bahçe kadrosu, santrfor hariç, son yılların belki de en alternatifli kadrosu.

Santrfor gerekiyor
Semih, Deivid, Selçuk, Uğur, Vederson gibi Devler Ligi'nde yarı finalin kapısından dönen takımın isimleri bugün yedek kulübesindeler. Ama bu vurdumduymazlıkla, bu disiplinsizlikle daha kaliteli isimler de gelse ne yazar. Eğer bu sezon şampiyonluğa ulaşılamazsa bunun yüzde 90 sebebi gayri teknik nedenlerdir, geri kalan yüzde 10 da santrfor sorunu olabilir. Devre arası bu tabloyu tersine çevirmek için bir fırsat. Sonuçta kaybedilmiş hiçbir şey yok. Santrfor takviyesiyle, her kulvarda başarıyı yakalayabilecek bir kadro yüzde yüz mevcut. Son bir not da spor basını için... Bugün puan tablosunda daha altta olan Denizli ve Rijkaard tartışılmazken "Daum kalsın mı, gitsin mi" diye anketler yapmak art niyetten başka bir şey olamaz. İlla radikal kararlar alarak işlerin düzeleceğini düşünüyorlarsa o tavsiyelerini diğer takımlar için yapsınlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor