Murat Zorlu

Murat Zorlu

04 Temmuz 2010 | Pazar

Nasıl bir F.Bahçe?

F.Bahçe'de yeni bir dönem başlıyor, Aykut Kocaman dönemi... Öncelikle şunu söyleyeyim, Aykut hocanın başarılı olmasını sadece F.Bahçe için değil, bir o kadar da kendisi için istiyorum. Kocaman gibi düzgün insanların başarılı olmalarının Türk futbolu açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Teknik adamlık hiç kuşkusuz zor bir iş ama başarı için birinci şartın iyi bir kadroya sahip olmak olduğuna inananlardanım. Aykut Kocaman'ın ilk ve en önemli işi her kulvarda iddiasını ortaya koyabilecek geniş ve kaliteli bir kadro oluşturmak, sonra da bu kadroyu dengeli kullanabilmek olmalı. Son yıllarda F.Bahçe'nin artık herkesin ezberlediği bir sistemi var. Bu da 4-4-1-1. Alex'le beraber en uygun görülen sistem bu. Alex hiç kuşkusuz F.Bahçe tarihinin en önemli futbolcularından biri. Ama o Alex'li, F.Bahçe'nin bir türlü iyi futbol oynayamadığını, ondan daha da önemlisi 6 yılda sadece 2 şampiyonluk kazandığını da gözardı etmemek lazım.

Kanatlar güçlendi
Aykut Kocaman'ın önündeki en önemli teknik sorun bence Alex konusu. Alex'i kullanmamak olmaz. Ama Alex'in nasıl kullanılacağı, ne sıklıkta kullanılacağı, hangi pozisyonda kullanılacağı da son derece önemli. Stoch transferi, Hazard'ın bu kadar ısrarla istenilmesi, Aykut hocanın kanatlara ağırlık vereceğinin açık bir göstergesi. Santos ve Gökhan gibi ligin en iyi iki bekinin de kadroda olması büyük bir avantaj. Caner, Kazım, Uğur Boral gibi milli formayı giyen kanat adamlarını da eklersek, ortaya ciddi bir kanat zenginliği çıkıyor. Aykut hoca, elinde bu derece iyi kanat adamları varken Daum'un yaptığı gibi Mehmet ve Özer'i kanatlarda kullanmayacaktır. Göbeği de Cristian veya Selçuk, yanlarında da Emre'yle oluşturacaktır. Mehmet Topuz ve Özer daha ziyade Emre'ye alternatif olacaklardır. Güiza yerine sırtı dönük oynayabilen etkili bir santrfor da transfer edildiği takdirde, eldeki Semih, Gökhan Ünal hatta Kazım alternatifleri de düşünüldüğünde klasik 4-4-2 sistemi de denenebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor