31 Ekim 2010 | Pazar

İstikrarsız futbol

Geçen hafta Hagi-Tugay ikilisinin gelişi ile kimlik değiştiren Galatasaray, Fenerbahçe maçında tempolu, agresif bir futbol oynamıştı. Bu hafta Ali Sami Yen'de de böyle bir futbol bekledik. Ancak ilk 10 dakikada biraz umutlandık hepsi o kadar. Galatasaray her zamanki klasik kadrosuyla sahada. İlk 10 dakikadan sonra sıradan bir maç seyreder olduk. Ülkemizdeki takımlar istikrarsız futbol oynuyorlar. Bir hafta önce müthiş keyif veren, tempolu oynayan farklı skor elde eden takım, ertesi hafta alt sıralarda bulunan başka bir takıma kendi sahasında mağlup olabiliyor. Ankaragücü, Ali Sami Yen'de Galatasaray'a göz açtırmıyor ve 4 gollü bir galibiyet elde ediyor, Bir hafta sonra içerde Bursaspor'dan 5 gol yiyiyor. Galatasaray, Fenerbahçe'yi Şükrü Saracoğlu'nda son on yılda ilk defa bu derece kendi sahasına hapsederek oynuyor ve berabere kalıyor ama gel gör ki bu hafta içerde Antalyaspor karşısında maç bitse de gitsek havasında. Bu da herhalde futbolumuzun kalitesi, ligimizin markası olsa gerek. Kimin hangi hafta ne yapacağı belli olmayan, istikrardan yoksun kalitesiz bir lig...

Gezer oyunculara uydu
Servet'in yüzündeki maskenin göz çevreleri önceki haftalardan farklı olarak genişletilmiş, pencereleri açılmış, görüş açısı daha fazlalaşmış topları daha rahat görüyor olmalı ki kafa vurabiliyor. Bunun da faydasını 31. dakikada kornerden gelen topu, kafayla filelere yollayarak gördü. Üç dakika sonra Pino'nun antrenmanda bile bu kadar rahat vuramayacağı topla Galatasaray ilk yarıda 2-0 öne geçti. İkinci yarının başında Antalyaspor kıpıdanır gibi oldu ve 55. dakikada Musa ile golü buldu hepsi o kadar. Sonra yine vasat, uyutan, sıkıcı bir futbol seyreder olduk. Yazık! Futbolumuza akıtılan bu kadar paraya... Oyuncular uzatma dakikalarında maç yaptıklarının farkına varmış olmalılar ki oyun hareketlendi top bir o kalede bir bu kalede oyuna heyecan geldi. Böyle olacağını bilseydik hakemden daha fazla uzatma dakikası ilave etmesini isterdik. Bünyamin Gezer'in usta hakemliği tartışılmaz ancak o da oyuncular gibi isteksizdi. Sarı kartlarını daha az kullanabilirdi. Antalyaspor'un attığı golde ofsayt yoktu doğru karar verdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor