14 Nisan 2010 | Çarşamba

Hedefe varıldı

Fenerbahçeli futbolcular, akılları pazar günkü önemli derbide, bedenleri Manisa'daki Türkiye Kupası yarı finalinde olmasına rağmen turu geçmeyi başardı. Daum, yarım sakatları Beşiktaş karşısında oynatmak için kadroya almazken yine de Bursa'daki hataya düşmeyerek güçlü bir kadroyu sahaya sürmüştü. Amaç bir beraberlik alarak maçı tamamlamaktı. Bu nedenle oyuna ağır bir tempoda ve kontrollü başladı ama daha 15. dakikada Alman hocanın gözdesi Deniz'in boş bıraktığı kanattan gol yiyince işin şakaya gelir tarafı olmadığını anladı. Ve daha canlı oynamaya ve kritik duruma düşmemek için ikinci golü yememeye gayret etti. Ancak ilk yarı boyunca Selçuk, Mehmet Topuz ve Gökhan'ın autu bulan vuruşlarından başka pozisyona giremedi. İkinci yarıda günün nişangahı şaşıran (5 şutu çerçeveyi bulmadı) Mehmet Topuz'un kaçırdığı gollerle başladı.

Manisa sert oynadı
Ancak yarım sakatlardan kaptan Alex 64. dakikada zor pozisyonda iki rakibi ekarte ederek beraberliği sağladı ve turun kapısını açtı. Bundan sonra Daum'un yorulan ve hafif sakatlıkları olan Emre, Santos, Gökhan'ın yerine Özer, Deivid, Güiza'yı alarak ve kendi sahasında bol sayıda pas yaparak zamanı doldurmasıyla geçti. Reha Kapsal'ın uygulamasına ters düşen bir taktikle oyunda sert bir futbol sergileyen Manisaspor özellikle Fenerbahçe'nin asları Alex, Emre ve Gökhan'a fauller yaparak rakibini durdurmaya çalıştı. Bunda da bir pozisyon dışında (Alex'in golü) başarılı oldu. Zira sarı-lacivertli futbolcular hem kart görmemek hem de sakatlanmamak için dikkatli oynamaya çalıştılar ve Santos dışında fire vermediler. Hakem Aytekin Durmaz da "Penaltı çalmaz" grubuna katıldı. 40. dakikada hani çok üzerinde durulan Carlos'un, Cangele'ye yaptığı hareketin benzerini Alex'e altıpasın üzerinde Momha yapıp Fenerbahçe kaptanını yere indirdi ama penaltı düdüğü yine çalınmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor