Necmi Perekli

Necmi Perekli

28 Temmuz 2011 | Perşembe

Rövanşta yenebiliriz

Trabzonspor'u izledikten sonra tur için iddiasını sürdürdüğünü dile getirebiliriz.
Benfica tahmin edildiği gibi güçlü bir Avrupa takımı görüntüsünde değildi.
Bu da rakibine pas yapma imkanı sağladı.
Yavaş futbol oynuyor Benfica. Maalesef Trabzonspor, rakibinin bu yavaşlığından gerektiği gibi istifade edemedi. Bu yanlış oyun tarzı neticesinde, müsabaka kontrolü ne yazık ki ev sahibi takımın elinde kaldı.
İlk yarının ilk 10 dakikası hariç, bordomavili takımın atak davrandığını gözlemledik.
Ama Burak ve Henrique'nin dağınık oynamaları Trabzonspor'un gole ulaşmasını engelledi.
Orta saha çalışkandı ama verimsizdi. Yeni transfer Zokora ve Adrian henüz hazır görünmediler.
Savunma futbolunda varlar, ama eğer taktik gereği değilse hücum futbolunda etkisizdiler. Takımın en çalışkan oyuncusu bu mevkide oynayan Colman'dı.

Defansın dengesi bozuldu

Son 20 dakika Benfica çok daha rahat oynamaya başladı ki bu da attığı gollerle kendini belli etti. O zamana kadar sürekli saldıran Benfica'ya karşı Trabzonspor defansı derinliğini ve dengesini kaybedince, bireysel hatalar yapmaya başladı.
Son 10 dakika net olarak gösterdi ki aynı özelliklere sahip iki oyuncu, Giray ile Glowacki'nin, yan yana oynaması ahenkli bir tablo çizmiyor. Aralarına veya arkasına topa basan ve top yapan, aklı ile oynayan teknik kapasitesi yüksek bir oyuncunun monte edilmesi Trabzonspor'u bu hatta rahatlatacaktır.
Savunmanın sol tarafında görevli Celustka yeni transferler içinde hazır görünen yegane oyuncuydu. Savunmada iyi işler yaptı ama sol bek koridorunu, istenildiği şekilde maçın tamamına etkin şekilde kullanamadı. Trabzonspor'un rövanş maçında, bu karşılaşmada uygulamaya çalıştığı oyun kurgusunu mutlaka değiştirmesi gerekiyor. Benfica 2-0'lık üstünlüğüne rağmen elenmesi zor, ama yenilmeyecek bir takım değil. Başarı dileklerimiz ikinci maç için Trabzonspor'la...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor