Necmi Perekli

Necmi Perekli

22 Nisan 2012 | Pazar

Bu futbolsa!..

Mutlak galibiyete ihtiyacı olan Türkiye'nin iki dev kulübünün derbisinde ilginç şeyler yaşandı. Kaçan goller harcanan pozisyonlar, ikramlar oyunun önemi aksine vurdumduymaz davranışlar gırla gitti.
Dua edin ki tribünde normal taraftar değil de centilmen ve sahaya neşe katan kadınlar ve çocuklar geldiğinden bu iki takımı da protesto edecek hiçbir unsur kalmadı.
Allah aşkına güya Türkiye'nin Süper Final'i oynanıyor.
Fakat play-off denen bu garabetin akıbetine yakışır bir heyecan, zevk veya keyif veren bir mücadeleyi arayın ki bulasınız.
Sonunda neyse ki ev sahibi bordo-mavililer Beşiktaş'ın duraklamasından istifade ederek ilk devrede harcadığı pozisyonları telefi edecek bir gol atıp maçı alıyor.

"Kıvırtmalı" oyun!
Almasa da bundan sonra bu futbolla ve bu takım oyunu mantığı ile ne yapacak doğrusu merak ediyorum.
Trabzonspor'da ne bir kanat organizasyonu ne hücumda bir rotasyon ve rakibe baskı...
Ne de orta sahada üçe bir veya üçe iki oyunlar gördük.
Bu varyasyonların olmadığı bir futbola biz küçükken "Kıvırtmalı" derdik. İşte dünkü maçta da her iki takımın oyuncuları bunca emekleri unutup kendi kafalarına estiği gibi adeta "Kıvırtmalı" ile bizim tribünleri doksan dakika kıvırtıp oyunu bitirdiler. İnanmak zor ama bu denli ilkel ve primitif bu oyun tarzını acaba hocaları mı tavsiye etti? Yoksa bu adamlar bu kadar kötü mü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor