31 Mart 2011 | Perşembe

Mini lig...

Milli maç araları, kulüpler bazında, futbol dünyasına kısa süreli bir soluklanma şansı verir!' Algı bu şekildedir ve ben de buna katılırım. 'Sakatlar iyileşir, formsuzlar düzelir, problemler çözülür!' Adına her ne derseniz deyin, neticesinde 'aralarda arananlar' bunlardır. Gerçi problemlerin çözüme kavuştuğu kadar, çözümlerin de 'can sıkıntısından' problemlere dönüştüğü de oluyor ya bazen! Neyse! Daha düne kadar gerilen futbol ortamı şimdi yumuşadı, yükselen o tansiyon da düştü gibi arada. Bu günlerde bazılarının gerilimi ayağa kaldırmak için var gücüyle çalışacaklarına şüphemiz yok elbet! Bekliyoruz. Milli Takım'a seçilen oyuncuların takım ve bireysel form durumları, Milli Takım'ın hocası, hocaları, Milli Takım'ın puan sıralaması, dönüşüme olan direnci derken lig yeniden başlıyor. "Kalanının adına; 8 haftalık mini lig diyebiliriz." Mini ligi kayıpsız bitiren şampiyon olacak, gözüken o. Trabzonspor, hafta sonunda evinde Konyaspor'u ağırlıyor. Konyaspor, ligde bulunduğu konum itibariyle kümede kalma mücadelesi veriyor. Trabzonspor ise şampiyonluk mücadelesinde. Tamamen ayrı dünyaların, ayrı hedeflerin iki takımı gibi gözükseler de Ersun Yanal zamanında, yine şampiyonluğa oynanan dönemde Avni Aker'de umulmadık bir puan kaybına uğramıştı Trabzonspor. Konyaspor karşısında üstelik.

1 puan bile çok önemli

Trabzonspor'un şampiyonluk kaçırdığı dönemlerin detaylarında böyle birçok kritik maç vardır. Şimdi bu hafta ceza sonrasında ilk Avni Aker maçına çıkacak Trabzonspor. 'Ceza sahası'na tehlikeli bir orta misali. Mini ligin ilk maçı, ilk heyecanı. Bu hafta ile birlikte, 4 adet içeride, 4 adet de dışarıda oynayacaklar. İçeride ve dışarıdaki maçların avantaj-dezavantajını iyi kavrayabilmek için şöyle ifade etmek gerekiyor sanırım; (D). Evet, parantez 'D' harfi... Şöyle ki;Galatasaray (D), Eskişehir (D), Buca (D), Karabük (D). Dharfi deplasmanı ama özünde dezavantajı temsil eder. Ve soğuk bir ifadedir fikstür dilinde. Hele de parantez içindeyse! "Trabzonspor taraftarı Avni Aker'i asla parantez içine almamalı!" Mini bir lig demiştim 8 haftalık sürece. Gerilimi son derece yüksek ama bir o kadar da kısa sayılabilecek bir süre. Puan kaybının telafisi, zor ama yinede imkansız olmayacağı, matematiğin konuşacağı bir lig izleyeceğiz. 1 puanların bile çok önemli olabileceğine şahitlik edeceğiz belki de... Mini ligin minik insanlarına da tanık olacağız bu süreçte. Bu "milli ara" bir tek onlara yaramadı işte!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor