30 Aralık 2013 | Pazartesi

Liman ve Tatil...

yundan atılması gereken Emre Güngör ile son dönem artan performansı ve özgüveniyle oyunda en baştan itibaren olması gerektiğini düşündüğüm Emre Güral...
Emre'lerin maçı oldu dersek hata yapmış olmayız... Biri oyundan atılması gerekirken sahada kalıp, üstelik de sahanın en iyilerinden olurken... Diğeri de ilk 11'de sahada olması gerekirken, sonradan oyuna girip, oyunda kısa kaldığı o süre de ön tarafa getirdiği dinamizm ve attığı kritik golle maça damga vurmuş oldu.

***

Hocanın risk anlayışına büyük saygım var, camiayı iyi tanıyor çünkü.
Ancak; zorluk derecesi ve rakibin o maçlık kadro derinliği baz alındığında hocanın; başta sol bek tercihi olmak üzere, ön liberoda ki sayısal tercihlerini ve forvet adedinde ki ısrarını da anlamış değilim!
Emre'lerin maçı olduğu kadar Aykut'larında maçı oldu bu anlamda... Değişiklik sonrası yedek kulübesinde eşofmana ya da pet şişelere gösterilen o agresif tutum, saha içinde rakibe ve topa karşı gösterilse, başarı kaçınılmaz olacak!

***

Stoperlerinin, topu rakibin etkili vuruş yapacağı bölgeye indirmeleri, ön direkte bir türlü nöbetçi bir oyuncu ikame edilememesi, oyuna her maç adeta en az 2 sarı kartla başlanması, temposuzluk, Colman'sızlık gibi temel sorunları da var Trabzonspor'un.
Bosingwa ve Malouda gibi iki dünya yıldızınız var. Evet yaşları geçti ama hâlâ "kitap" gibiler...
Ben genç oyuncu olsam, sadece bu adamların ne yaptığına, nasıl pozisyon aldıklarına dikkat eder dünya yıldızı adayı bile olabilirdim. Onları, fırsat ayağınıza kadar gelmişken iyi "okuyun" derim!
NOT: Hoca tüm eleştirilere rağmen geçen yıldan iyi ve Juventus'la eşleşecek seviyede de bir takımla devreyi kapattı...
Gemi sağ salim limana kavuşmuş oldu Yani o hedefini tutturdu, ya diğerleri?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor