29 Eylül 2010 | Çarşamba

Futbol şöleni!

Beşiktaş'ın, sezonu 'zorunlu olarak' erken açıp, altı UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı yapması üzerine; "erken form tutmak sağlıklı değil" yorumları yapılmasının tersine, lige hazır duruma gelmesi açısından yararlı oldu. Bu yarar; son Antalyaspor maçında da kendini gösterdi.
Kartal'ın, Avrupa ve Türkiye Ligi'nde başarılı sonuçlar almasının nedeni; "erken topbaşı" yapmasıdır. Elemeleri tek tek başarıyla geçerek gruplara kalan Beşiktaş, yarın Rapid Wien'den alacağı puan ya da puanlarla iddiasını daha bir güçlendirecektir.
Başarı, elbette kolay elde edilemiyor. Güçlü kadronun yanı sıra; inanç, özgüven, istek, hırs ve temkinli olmak gerekir.
Bernd Schuster, Beşiktaş'ı üç kulvarda başarıyı hedeflemek için mantıklı olarak zengin kadroda rotasyon uygulamasıyla rekabeti getirdi. Böylece tüm futbolcularda; "Her an oynayabilirim" düşüncesiyle 'hazır olma' sorumluluğunu yerleştirdi. Rekabetin, futbolcularda oluşturduğu sorumluluk, zoru kolaylaştırır. Rapid Wien gibi hafta sonundaki Trabzonspor maçı da kıran kırana, zevkli, heyecanlı geçmeye adaydır.
w Performans ve direnç
Rakip ayırt etmeden 'çabuk' ve 'yüksek tempoda' oynayan Beşiktaş'ı, Trabzon'da da savunması ve bekleriyle yine sürekli öne çıkarken görebileceğiz.
Çok adamla önde baskıyla, rakibi sahasında sıkıştırmaya çalışan Beşiktaş'ın Trabzon'daki mücadelesinde hiç kuşkusuz gözler daha çok yine Guti, Quaresma ve Bobo'da olacak.
Quaresma'nın, rakip tanımaz fantastik adam eksiltmeleri, oyunun hem seyir zevkini yükseltecek hem de Beşiktaş'ın bir zorlu deplasmandan daha puan ya da puanlarla ayrılmasını kolaylaştıracaktır. Tersi olur mu?
Trabzonspor'un performans ve direncine bağlı. Kendini, bugünlere getiren oyununu tutturursa Karadeniz ekibi, istediği sonuçla ayrılabilir.
Özetle; Trabzon'da ligin iki güçlü takımından futbol şöleni izleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor