21 Aralık 2011 | Çarşamba

Yeni lider Fernandes

Son günlerde özellikle de Almeida, golleri kaçırdıkça Bobo konuşulur oldu. Almeida, gol kaçırdıkça "Bobo bu golü atardı" konuşmaları duyulmaya başlandı.
Almeida ile Bobo, farklı özellikleri olan santrforlar. Almeida, gol sayısına bakılırsa çok verimli olduğu söylenemez. 5 gol atan Portekizli santrfor için "kötü" yakıştırması asla yapılamaz.
Alternatifi Mustafa Pektemek ile birlikte oynaması durumunda daha fazla bulabileceği pozisyonlarla gol sayısını artırabilme şansı yüksek. Artı, Mustafa'nın da gol sayısını artırabilir.
Bunlar düşünülebilir, tartışılabilir.
Ancak tartışılmayacak bir gerçek var ki Bobo, gol sezisi ve gol vuruşlarında Almeida'dan daha yetenekli.

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR
Almeida, gol kaçırdıkça "Para konusu bir şekilde halledilip kaçırılmamalıydı" söylemleri sıkça duyuluyor. "Gelen, gideni aratır" ve "Kaçan balık büyük olur" atasözlerini söyleyenlerin sayısı da az değil hani! Hatta, "Ara transferde Bobo geri alınırsa Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı daha güçlü olur" görüşleri de duyulmaya başlandı.
Golcülerden yana sıkıntısı olan Beşiktaş'ın, savunma ve orta saha problemi yok. Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail geri dörtlüsü giderek uyumda gelişme gösterirken Ernst, Necip, Veli üçlüsü dinamik oyunuyla beğeni topluyor, güven veriyor.
En önemlisi; hücumda çabukluğu yok eden"yan pas"lardan kaçınarak dikine oynuyor, adam eksiltiyor. Pas alışverişinde hata yapmamaya büyük özen gösteriyor.
Bu üçlünün önünde oynayan, son maçların başarılı yıldızı, duran topların etkili ayağı Fernandes, gereksiz çalımları ve ayağında aşırı top tutmaları olmasa Avrupa'da en çok konuşulanlardan olacak. Dahası, Beşiktaş'ı son durağa dek sırtlayacak yeteneğe sahip. Yanlışlarından arınırsa, Beşiktaş'ın orta sahada aranan yeni lideri olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor