29 Ağustos 2012 | Çarşamba

Almeida ve Q7

MR'ın temizliğine, doktorun "Bir şeyi yok oynayabilir" raporuna karşın Galatasaray maçı öncesinde "sakatım" yalanıyla ipleri koparan Almeida'nın yaptığı; Beşiktaş'a ve kendisine çok güvenen Samet Aybaba'ya tek kelime ile ihanettir!
Portekizli, yaptığıyla Beşiktaşlıların" kara liste"sinde kalacak, "yalancı hain"likle anılacaktır!
Batuhan gibi tek uzun (1.91) santrfora kalan Beşiktaş, kanat bindirmeleri yapmak zorunda.
Çünkü en büyük "gol kozu" bu "kule" santrforu.
Kanat bindirmeleri deyince Quaresma akla geliyor. Parasında (3 milyon 750 bin euro) indirime yanaşmadığı için formasından uzak tutulan Q7, gerçek şu ki aranıyor!
Bu Portekizli'nin sorunu bir şekilde çözüme kavuşturulmalı, yeteneklerinden yararlanılmalı!
Q7 de her yerde bulamayacağı parayı "formasını terleterek, helalinden" cebine koymalı! "Feda"karlıkla kursaktan geçirilen lokmaların helali, sevabı büyük olur! Dahası; göstereceği "feda"karlık cüzdanını boşaltmaz,.
Tersine kendine olan sevgi ve sempatiyi artırır!

Tek santrfor olmalı
Açık konuşalım; Batuhan Q7 gibi kenar oyuncusuyla coşan Almeida ile oynasaydı anlaşamazdı.
Ayrıca "çift santrfor" oynamak, çok gol atmak demek değildir.
Tek santrforla oynayıp, ileriyi kalabalık orta saha ile desteklemek, kanat bindirmeleriyle pozisyonlar üretmek günümüz futbolunda en doğru olanıdır.
Orta sahadan ara topları atabilmek için orta saha oyuncusunun zeki ve üstün yetenekli olması gerekir. Beşiktaş'ta bu işi dört dörtlük yapabilecek bir tek Fernandes var. Olcay, Oğuzhan ve Hasan'ın kumaşları iyi ama deneyim kazanmaları gerekir.
Veli; çalışkan, agresif, uzaktan şutları atmaktan çekinmeyen, golü düşünen oyuncu.
Yaratıcılığı sınırlı. Ancak orta sana için gerekli bir oyuncu İBB maçında sakatlanıp, oyundan çıkmasıyla oyun üstünlüğü rakibe geçti, hatlar koptu...
Hatlar arasındaki akışkanlığın sağlanması, tempolu oyun, futbolcuların birbirini tamamlaması için zaman gerekir. Bu zaman uzun olmazsa Beşiktaş, zirve yarışından kopmaz, yolunu uzatır!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor