14 Kasım 2012 | Çarşamba

İşçiler ve teknikerler

Türk futbolcusunda kaleye şut atma alışkanlığı yok denecek kadar az. Az olmasının temel nedeni, özellikle hücum oyuncularının öz güvensizliği!
Beşiktaşlı hücumcuların önemli eksiği gol vuruşlarındaki beceriksizliğidir. Almeida, kafa gollerindeki başarısını Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında olduğu gibi, Bursa sınavında da kaleci Carson ile iki kez karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda gösteremiyor.
Almeida'nın antrenmanlarda bu çalışmaları yapıp yapmadığını bilmem! Yaptığı halde atamıyorsa beceriksizliğindendir.
Beşiktaş teknik heyetinin yapacağı şey, ara transferde gol beceresi yüksek santrfor almaktır!
Nene"golsüzlüğe" çare olmaz! Çare Bobo ve Nobre gibi"gerçek" santrforlardır.

Frikik ustaları
Parada anlaşılamayan Bobo Kayseri'de, Nobre Mersin'de takımlarına puanlar kazandıran golleri attıkça Beşiktaşlı yöneticiler, iki santrforu elde tutamamanın pişmanlığını yaşıyorlar mı acaba?
Gol kazanımlarında forvetler kadar, "frikik ustaları"nın da önemi büyüktür. Frikik atışları, beceri ve yetenek ister! Yetenek, doğuştandır. Beceri, antrenmanlarda kazanılır. Sergen, Hagi, Alex frikik ustalarıydı.
Günümüzde frikik ve korner atışlarında en iyi Fernandes ile Selçuk İnan'ı görüyoruz. İkisi de duran toplarda usta vuruşlarla hem atan, hem attıran ideal orta saha oyuncuları.
Orta saha oyuncuları, oyun merkezindeki ağır işçilerdir!
Ancak, her orta saha, takımın beyni değildir. Necip ile Veli, top çalar, top kazanır, rakip hücumları olgunlaşmadan etkisizleştirirler ama pas vermede hünerli değiller. O işler, Fernandes ile Oğuzhan gibi "tekniker"in ayaklarından çıkar!
Çıkıyor da!.. Ama neye yarar?
Gözler, pasları değerlendirecek "baba golcü"yü arıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor