19 Haziran 2013 | Çarşamba

Başarı baskısı

Beşiktaş'ın geçen sezondan kalma kadro iskeleti yok. Olmadığı için yeni teknik direktörün süreç kaybı olacak! Ancak Beşiktaş'ın bu sezon FEDA dönemi yaşamayacak olması yeni teknik direktörün rahat transfer yapmasını sağlayacak, her mevkiye alternatif yapabilecek. Yapmalıdır da!
Beşiktaş'ın eksik mevkilerini şöyle sıralayabiliriz: Kaleci, sağ ve sol bek, iki stoper, Fernandes kalitesinde orta saha, sağ açık, santrfor.
Beşiktaş'ta tartışılan konu; teknik direktörün yokluğunda yapılacak transferlerin sağlıklı olup, olmayacağı. Gerçi transferi Önder Özen yönlendiriyor ama önemli olan yeni teknik direktörün görüşüdür!
Sezon içinde alınacak başarısızlığın sorumluluğunu yeni teknik direktör "transferleri ben yapmadım" diyerek almayabilir. Almasa da haklıdır! Bu durumda fatura başkan Fikret Orman'a kesilecektir!

Sağlam temel şart
Ha, yeni teknik direktör Beşiktaş'ı başarıya taşırsa övgüyü kendisi ve Orman alacak. Yanisi şu: Beşiktaş'ta işler sağlam temele oturtulmadan yürütülüyor! Oysa, yönetim-teknik direktör birlikteliği ile yapılacak transferler, huzursuzluğa yol açmaz!
Kulüplerde yapılan önemli yanlış; kongrelerin transfer dönemine rastlatılması ve transferin teknik direktörün yokluğunda yapılmasıdır. Kim, ne derse desin; şunun altını bir kez daha çiziyorum: FEDA mazeretine karşın Beşiktaş'ı üçüncü yaparak, UEFAAvrupa Ligi'ne taşıyan teknik direktör Aybaba'yı görevinden alan Fikret Orman'ın, yeni sezonda karşılaşabileceği başarısızlığa taraftarı inandırıcı mazeret bulma şansını, eylemleriyle yok etmiştir!
FEDA mazeretiyle atlatılan geçen sezonun aksine yeni sezonda Orman yönetimini"mutlak başarı" şampiyonluk baskısı zor durumlara sokacaktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor