26 Mart 2014 | Çarşamba

Kartal'a saygı

Beşiktaş, savunma ve orta saha yönünden sorunsuz bir takım. Bu yönden teknik direktör Bilic şanslı. Örnekleyecek olursak; orta sahası, oyunu yönlendiren bir blok. Bir kere dinamik, çalışkan ve mücadeleci.
Veli'yi bu performansıyla birinci sıraya koyabiliriz.
Bu oyuncu, kulakları çınlasın "Atom Karınca" Rıza Çalımbay'ın unvanını elinden alırcasına çok koşuyor, çok hırslı. Yaratıcılığı yok, üretken değil ama tam bir görev adamı. Canını dişine takarak oynuyor. Fırsat buldukça gol bile atıyor.
Necip ve Veli gibi Atiba da çok özellikli bir oyuncu. O da Necip gibi ön libero ve sağbek de oynayabiliyor. Zor durumlara düşüldüğünde futbolculara mevkilerinin dışında başka görevler vermesi açısından Bilic, doğrusunu yapıyor.
Mahcup edilmiyor, futbolcuları tarafından! Bir bakıma Hırvat hoca, futbolcularına özgüven kazandırıyor. Böylece futbolcular da kendilerine olan özgüvenlerini güçlendiriyorlar. Maçlara motive olmada zorlanmıyorlar.

Bilic şanslı hoca
Bilic'in özgüvenini pekiştirdiği diğer futbolcu ise Atiba.. Bu futbolcuyu da Bilic, orta sahadan alıp, bek de oynatıyor. Zaten Atiba, orta çizginin gerisindeki her bölgede, hatta orta çizginin ilerisinde de oynayabilen bir yetenek.
Hani, Bilic de böylesine yetenekli futbolculara sahip olması bakımından şanslı. Şu da bir gerçek ki; kaliteleri (Fenerbahçe ve Galatasaray'a oranla) sınırlı futbolculara sahip olmasına karşın Beşiktaş'ın zirveye ortak olması iki ezeli rakibinden daha büyük başarıdır.
İnanmayanlar, bir an için Mancini ile Ersun Yanal'ın ellerindeki Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kadrolarını Bilic'in Beşiktaş'ı ile değiştiklerini düşünsünler, aynı başarıyı elde edebilecekler mi? Zor dostum, zor!
Hem de çok zor.. İnanmayan hoca varsa denesin!
Kaldı ki; Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'nin Sivasspor'a 2-0, Galatasaray'ın üstelik kendi sahasında lig sonuncusu Kayserispor'a 2-1 gibi bir yenilgisi yok! Bu Kartal'a saygı duyulur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor