28 Mayıs 2014 | Çarşamba

Başarılı mı?

Geride kalan sezonla ilgili değerlendirmeler yapılırken en dikkat çekeni olan; Beşiktaş'ın başarılı olup, olmadığı tartışmalarıydı.
Açıkçası; yokluk içinde var olmaya çalışan Beşiktaş'a"başarısız" denilemez! Denilecek olan doğru; "yokluk içinde var olmaya" çalışıldığıdır! En önemli yokluk; statsızlıktır!
Elin stadında "kiracı" gibi oynadığını vurgularsak; Beşiktaş'ın, üçüncülüğünü başarı kabul etmeliyiz! Daha iyisi olabilir miydi? Bal gibi olurdu!
Ama, ayağının dibine dek gelen, Şampiyonlar Ligi'ne götürecek lig ikinciliği şansını resmen elinin tersiyle itti, Galatasaray'a "Devler Ligi'ne buyur sen git!" dedi!. Öyle de oldu!
Şimdi hesaplar UEFA Avrupa Ligi için yapılıyor! Bu ligde Beşiktaş başarılı olur mu?
Hemen söyleyelim; bir dolu eksik ve yanlışları olan bu kadro ile kesinlikle olmaz, olamaz! Bu kadroya öncelikle oyunu yönlendirecek çok iyi bir orta saha oyuncusu şart!
Beşiktaş bu eksiği sezon süresince hep hissetti! Orta saha oyuncusu sanılan, aslında kendine oynayan, takım oyunculuğuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan Fernandes'e inanıldı, bel bağlandı!

Yerli menajer olabilir
Öteki şart transfer santrfor!..
Yetmedi; sağdan hücumlarda katkı yapacak Hilbert gibi bir sağ bek… Dahası çok iyi bir stoper!..
Yine yetmedi!.. Futbolculara Sinan Engin gibi ağabeylik yapacak bir "yerli" menajer… Bilic ık-mık ediyor ama bu işi çok iyi yapabilecek, Beşiktaş'ın çocukları olan; İbrahim Üzülmez, İlhan Mansız ya da Ali Gültiken'den biri olabilir!
Bir takım ne denli güçlü, teknik direktör ne denli bilgili, başarılı olursa olsun futbolcuyu, takımı havaya sokmak, ateşlemek, motive etmek de bir o kadar önemlidir!
Bunu da yapacak olan; ağabey- menajerdir!
Fikret Orman-Slaven BilicÖnder Özen, geride kalan sezonda yaptıkları yanlışlardan ders çıkarmalıdırlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor