04 Kasım 2015 | Çarşamba

Quaresma Veli-Atiba

Bireysel becerileri yüksek futbolculara sahip takımların başarı olanakları yüksek olur. Beşiktaş, bu bakımdan şanslı takım. Gomez, Cenk Tosun, Oğuzhan, Olcay, Quaresma, Kerim Frei, Sosa teknik kapasiteleri yüksek, topla hızlı futbolcular. Bu özellikleri Beşiktaş'ın dengeli takım olmasını sağlıyor. Beşiktaş'ı rakiplerinden farklı kılan; çok pas yaparak topa sahip olması, hızlı oyunuyla rakip kaleye çabuk inmesi ve çok adamla gol pozisyonlarına girmesi, bu pozisyonların çoğunu golle sonuçlandırması.
Beşiktaş, rakip kaleyi çok adamla kuşattığı için, kalesini otomatikman savunmuş da oluyor! Böylece savunmaya çekilmesine gerek olmuyor. Yani savunmayı hücum yaparak gerçekleştirmiş oluyor. "En iyi savunma hücumdur" ilkesini Beşiktaş'ta görüyoruz.
Bu oyun düzeniyle Beşiktaş, Türkiye'nin en iyi hücum ve savunma yapan takımı oluyor. Yani Beşiktaş "En iyi savunma hücumdur" felsefesinin uygulayacısıdır.

Zirve hayal olmasın

Futbol nankör değil ama acımasızdır!
İyi olanı tutar ama kötü olanı dışlar! Sevgiyi de, nefreti de gerçekleştiren futbolcunun kendisidir!
Quaresma'nın futbolculuğuna, kalitesine kimse tek bir laf edemez! Zaten eden de yok! Eskiye dönüş yine Quaresma'nın elinde. Yani göstereceği çaba ve gayrettedir.
Zor ama imkansız değildir! Üstün yetenekli ve becerikli olan Q17'nin eski günlerine dönmesini herkes istemekte!
Yine çok önemli olan şudur; Şampiyon adayı Beşiktaş, bu yarışta Quaresma'dan en üst düzeyde yararlanmalı! Bu da yetmez; Veli'nin de tam iyileşip takıma dönmesiyle Beşiktaş'a "Banko şampiyon!" diyebiliriz.
Gelelim bir başka konuya; Veli, Atiba ile birlikte orta sahanın sigortası, savunmanın kilidi. Quaresma, hücum bölgesinin vurucu timidir! İkisinin yokluğu Beşiktaş'ın gücünü, etkisini yarı yarıya düşürür!
Şampiyonluk hayal olur!
Denemesi bedava!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor