27 Ocak 2016 | Çarşamba

Kartal'ın işi zor

Ligin ilk yarısını lider bitiren Beşiktaş'ın başarısı küçümsenemez.
Sahasızlığa karşın ilk yarıyı lider bitirmesinin iki nedeni var; birincisi alıştığı ve sorun yapmadığı sahasızlığa karşın bildiği oyununu oynaması ve takımın ağırlıklı olarak hücuma yatkın oyunculara sahip olması. Savunmasının yetersizliği ve takım oyununa katılamamasına karşın, yenilgi hüznü pek yaşamadı.
Dikkat çeken en önemli başarısı iki ezeli rakibi G.Saray ile F.Bahçe'yi yenmesi.
Trabzonspor'a ise sahasında yenilmesi beklemediği sonuçtu. O Trabzonspor ki; Beşiktaş galibiyetinin dışında yüzü gülmedi, beklenmedik şekilde alt sıralara düştü.
Beşiktaş'ın ikinci yarıda işi çok zor.
Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray deplasmanlarına gidecek. İlk yarıda deplasmanlarda en başarılı takımdı. İkinci yarıda F.Bahçe, G.Saray, Trabzon deplasmanlarına gidecek olması başarı şansını kağıt üstünde zorlaştırıyor.
En büyük umudu ilk yarıda deplasmanların en başarılı takımı olması.
Beşiktaş'ın en büyük şansı; iki ön libero Veli ile Atiba'ya, hücumlarda ise çok önemli ve etkili Gökhan Töre ile Quaresma. Olcay, Mario Gomez, Cenk Tosun, Kerim Frei gibi vurucu ve golcü silahları elinde bulundurması.
Tek zaafı savunması. Yeni transfer Delgado yaraya merhem olacak mı, bilemiyoruz? Atiba ve Veli gibi iki "nizamiye askeri"nin rakip forvetlere geçit vermemesi; en büyük güvencesi Tolgay ile Oğuzhan orta sahada, forvetleri destekleyen sürpriz, gizli golcülerdir.
G.Saray'ın yitirdiği puanlarla geride kalması kimseyi yanıltmasın, her şeye karşın bu takımın adı Galatasaray'dır ve başında da Mustafa Denizli gibi yılların kurt teknik direktörü vardır. Şu gerçeğin altını çizmeliyiz ki; ligin ikinci yarısında en az puan yitiren üst sıralardaki yerini alacaktır.
Ligin sonu için şunu söyleyebiliriz:
Zirve yarışında en az puan yitiren takım şampiyon olacaktır. Bu yarışın iki favorisi Beşiktaş ile Fenerbahçe'dir.
Galatasaray'ın şampiyonluk şansı bitmiştir.
En büyük ve tek şansı üçüncülük olur. O da Akhisar Belediyespor izin verirse!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor