17 Şubat 2016 | Çarşamba

Kartal'ın göbeği

Üstüne basa basa söylüyorum ki; Beşiktaş'ın dışındaki takımların oynadığı futbol bana keyif, heyecan vermiyor! Bu futbolun karşılığı kesinlikle şampiyonluk olmalı. Beşiktaş şampiyon olur mu? Bu futbolla "Evet" ama bu hakemlerle "Hayır" diyorum. Hakemler, Beşiktaş'ın aleyhine düdük çaldıklarında tereddüt etmiyorlar.
Ancak Fenerbahçe ya da Galatasaray aleyhine çaldıklarında iki kez düşünüyorlar. Şampiyonluk yolundaki en büyük güvencesi forvetleri. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen değil koşan Beşiktaş'ın, hücumcuları arasındaki tatlı rekabet, izlenmeye değer güzellikte.
Savunmadaki sorun yeni transfer Alexis ve Marcelo ile giderilecek. Beşiktaş'ın, göbekten de etkinliğini görebiliriz.
Bu etkinliği gerçekleştirecek olan Oğuzhan'dır. Oğuzhan, topla çabuk ve değişken oyunuyla Beşiktaş'ın ortadaki büyük gücüdür. Bu arada, Sosa ve Tolgay'la yapacağı pas alışverişi rakip savunmaları zora sokacaktır.
Bu zora sokuş, Beşiktaş'a pozisyonlar ve goller kazandıracaktır.
Kartal'ın göbekteki pas alışverişinde Sosa'yı daha fazla görmeliyiz.

Gol rekoru kırabilir
Bu pas trafiğine Sosa'nın da dahil olmasıyla Beşiktaş'ın daha fazla pozisyon zenginliği yaşayabileceğini söyleyebiliriz. Bitmedi!
Bu hücumsal pas trafiğine Kerim Frei da girmelidir. Kerim; hızlı, çabuk, değişken ve şut atmakta tereddüt etmeyen ve gol de atan bir hücum oyuncusudur. Şenol Güneş, böyle bir değişken forvetten daha çok yararlanabilir.
Kerim, Gomez, Cenk Tosun, Gökhan Töre, Quaresma, Olcay gibi hücumcuları başka takımlarda göremezsiniz. Bu hücumcularla Beşiktaş, ligde gol rekoru kırabilir.
Gol rekoru Beşiktaş'ı şampiyonluğa götürür.
Hücum zenginliği ve pozisyon üretkenliğiyle keyifli futbol seyrettiren Beşiktaş ligde gol rekoru kırarak şampiyon olur.
Başakşehir beraberliği Kartal'ı yolundan çevirmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor