29 Kasım 2010 | Pazartesi

Hayran kaldım

Strateji olarak iki takım için de, iki teknik adam için de zor bir maçtı, iki takım da üç puan için sahaya çıkmıştı.
Maç da kora kor başladı. Galatasaray olmayacak bir gol yedi. Tamamen bireysel hatalardan birçok pozisyon verdiler. Beşiktaş maçın başında gol bulunca Galatasaray daha agresif oynamaya başladı. Kartal, golden sonra ise teknik direktörü Schuster'in söylediği gibi '1960'ların futbolunu' sergilemeye başladı.
Savunmaya gömülerek skoru korumaya çalıştı.
İlk 55 dakikada Beşiktaş'ı hiç beğenmedim ama 55'ten sonraki Beşiktaş'a hayran oldum.
Nobre 55. dakikadan sonra harika işler yaptı. İlk yarıda '0' işler yapan Nobre ikinci yarıda 10 numara işler yaptı. Tabii Guti sazı eline aldı, takımı inanılmaz yönetti. Beşiktaş'ta Schuster iyi bir strateji uyguladı. Sabretti, oyuncu değiştirmedi, rakibin hamlesini bekledi, asla panik yapmadı.
Sonra da Tabata'yı çıkarıp Necip'i aldı. Bu dakikadan sonra Kadıköy'deki Beşiktaş'ı gördük. Pozisyon vermiyor, iyi hücum ediyor, rakibini baskı altına alıyor.
Çünkü siyah-beyazlılar puan olarak üstlerinde olan birçok takımla İnönü'de oynayacaklar. Bu ciddi bir avantaj sağlayabilir eğer takım olarak gelişme kaydedebilirlerse.

Hagi sürekli hata yapıyor

Aslında Schuster'in istediği Beşiktaş bu değil.
Bu oyun günü kurtarır. Beşiktaş'ın ligi uzun yıllar forse etmesini sağlamaz. Schuster'in istediği futbol Konya, Kasımpaşa karşılaşmasındaki futbol.
Geriye yaslanarak puan almak değil. Schuster'e sabredilmesi lazım. Çünkü Schuster bir şeyler yapmaya çalışıyor. Tabii Alman hoca da oyuncu ile ilişkilerine dikkat etmesi gerekiyor.
Hagi ise geldiği günden beri hata yapıyor. Müthiş panik. Fenerbahçe ve Kayseri maçlarında da panik yapmıştı yine aynısı oldu. Oyuncu değişiklikleri sonrası sarı-kırmızılı takım kötüye gidiyor. Hagi sistemle, oyuncuların yerleriyle panik yaparak oynuyor.
Bu yenilginin baş sebeplerinden biridir. Galatasaray gibi bir takımın teknik direktörü daha sakin olmalı.
Galatasaray şampiyonluktan koptu. Sorunun Rijkaard'da olmadığı ortaya çıktı. Aslında Beşiktaş kazanarak Galatasaray'a iyilik yapmıştır. Sarıkırmızılı takım galip gelseydi kandırabilirdi.
Artık gelecek sezonun planlarını yapmaya başlamalılar. Maliyeti yüksek oyuncularla yollarını ayırmaya başlamalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor