19 Kasım 2013 | Salı

Futbol direktörü

Türk Futbol Tarihi'nin en başarılı ismi Fatih Terim, 'Türkiye Futbol Direktörü' oldu. Hem de sözleşmesi uyarınca, -en az- 5 yıl.
Geçen pazar, A Haber'de yaptığımız "Futbol'a" programında Fatih Doğan'ın akıllı telefonuna Fatih Hoca'nın sözleşme metni düşüverdi.
Canlı yayında, dikkatle ve tek tek okudum sözleşme maddelerini.
Kısaca söylemek gerekirse; sözleşmeyi hazırlayanlar, arşivden zamanın birinde, bir "Milli Takımlar Teknik Direktörü" ile yapılmış sözleşmeyi raftan çekmiş, rakamları revize etmiş ve isim bölümünü Fatih Terim'le, görev bölümüneyse "Türkiye Futbol Direktörü" ile değiştirmiş.
Maalesef ki, sözleşmeyi hazırlatanlar için bu yeni görev tanımı tam olarak anlaşılamamış gibi görünüyor. Eminim ki, Fatih Terim; vizyon, birikim ve maharetiyle, sadece çeşitli yaş gruplarındaki Milli Takımlar'ın başına gelmediğinin farkında.
Eğitim (futbolcu, teknik adam, -hatta, bence- hakem vs Gençlik Geliştirme Ligleri, Akademi Ligleri, Okul Futbolu, Grassrroots (Herkes İçin Futbol), Futsal, Plaj Futbolu, Engelli Futbolu, Kadın Futbolu vs...
Gezegenin en sevilen oyununun, ülkenin büyük farklılıklar arzeden tüm coğrafyalarında yaygınlaştırılması, yapılanması, cazibesi ve sevilmesi adına dev bir misyon.
Günün 24 saatini ayırması gereken büyük bir sorumluluk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor